1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lappeenranta

Postilaatikoiden räjäyttelyt ja rattijuopot työllistivät poliisia uutenavuotena – Kesämäenrinteen koulun työmaalle murtauduttiin taas Lappeenrannassa

Imatralla murtauduttiin uudenvuodenaattona uimareiden varastotiloihin ulko-oven lasi ja lukitus rikkomalla.

Lappeenranta
Poliisiauto
Tiina Jutila / Yle

Postilaatikoita räjäytettiin ilotulitteilla tänäkin uutenavuotena Etelä-Karjalassa. Poliisi tutkii muutamaa postilaatikoihin kohdistunutta vahingontekoa eri puolilla Lappeenrannassa ja yksittäistä Lemillä tapahtunutta vahingontekoa.

– Tämä toistuu jostain syystä vuosittain, harmittelee rikosylikonstaapeli Ilkka Vainikka Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisilla ei ole tiedossa, että tapaukset liittyisivät toisiinsa.

Lisäksi uudenvuodenaattoiltana itse valmistettu räjähde räjähti henkilön kädessä Lappeenrannassa. Henkilölle aiheutui poliisin mukaan "lieviä vakavampia vammoja", mutta ei kommentoi niiden luonnetta tarkemmin.

Kiinteistön ulko-oven läheisyydessä sytytetty räjähde rikkoi oven lasin ja aiheutti palojälkiä lattiaan. Poliisi tutkii asiaa räjähderikoksena ja vaaran aiheuttamisena.

Kesämäenrinteen koulu jälleen murron kohteena

Lappeenrannassa murtauduttiin lauantaina 2. tammikuuta aamuyöllä Kesämäen koulun työmaan varastokonttiin. Työmaalle kiivettiin sitä suojaavan aidan yli ja varastokontin lukitus murrettiin.

Poliisi selvittää yhdessä asianomistajan kanssa mahdollisesti anastettua omaisuutta.

Koulun työmaalle on murtauduttu aiemminkin ja sieltä on yritetty varastaa muun muassa kupariputkea.

Imatralla murtauduttiin uudenvuodenaattona uimareidenvarastotiloihin ulko-oven lasi ja lukitus rikkomalla. Asianomistaja selvittää varastosta mahdollisesti anastettua omaisuutta.

Savitaipaleella puolestaan murtauduttiin vapaa-ajanasunnon päärakennukseen ja varastoon. Poliisin alustavan tiedon mukaan rakennuksessa on ainaostaan oleskeltu eikä omaisuutta ole anastettu.

Poliisi tutkii myös uudenvuodenyönä Lappeenrannassa ja Ruokolahdella tapahtuneita törkeitä rattijuopumuksia, joissa rikoksesta epäillyt ajoivat alkoholin vaikutuksen alaisina.

Ruokolahden tapausta tutkitaan myös liikenneturvallisuuden vaarantamisena kuljettajan suistuttua ajoneuvollaan tieltä. Tieltä suistuminen ei ole aiheuttanut vaaraa muulle liikenteelle, eikä yksin autossa ollut kuljettaja loukkaantunut.

Lue seuraavaksi