1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tieliikenneonnettomuudet

Punaisia päin ilman huolta – poliisin julkaisemalla videolla liikennevalot unohtuvat useammalta kuskilta: "Punaiset palavat 10 sekuntia"

Lounais-Suomen poliisin julkaisemalla videolla ajetaan punaisia päin hyvin huoletta. Poliisin mukaan tämä on yleistä.

tieliikenneonnettomuudet
Poliisin jakama video näyttää rajun kolarin Turussa
Poliisin jakama video näyttää rajun kolarin Turussa

Lounais-Suomen poliisi on julkaissut Twitterissä (siirryt toiseen palveluun) videon, jolla se haluaa muistuttaa tarkkaavaisuudesta liikenteessä.

Videolla näkyy, kuinka isossa valo-ohjatussa risteyksessä ensin linja-auto ajaa punaisia päin. Valot ehtivät vaihtua kokonaan punaiseksi, mutta linja-auto ei tee elettäkään hiljentääkseen.

Useita sekunteja myöhemmin videolta näkyy, kuinka linja-auton perässä tulee henkilöauto, jolla ei myöskään ole hidastamisaikeita – vaikka valot ovat olleet punaisella lähes kymmenen sekuntia. Auto törmää toisesta suunnasta tulevaan, vasemmalle kääntyvään henkilöautoon.

– Törmäys sattui tänään iltapäivällä Turussa. Kukaan ei loukkaantunut, kertoo komisario Joonas Tikka Lounais-Suomen poliisista.

Tarkempi tapahtumapaikka on Helsingintien ja Kalevanrampin välinen risteys Turussa. Onnettomuus sattui lauantaina iltapäivällä puoli kahden aikaan.

Videon voi katsoa klikkaamalla tämän jutun pääkuvaa.

Tapahtuu paljon

Komisario Joonas Tikka sanoo, ettei kyseisessä tapauksessa voida puhua "vanhoilla vihreillä" ajamisesta.

– Tässä kuitenkin punaiset palavat sen kymmenen sekuntia ennen törmäystä. Ja ainakin neljä valo-opastinta näyttää sitä väriä.

Valo-ohjatuissa risteyksissä tapahtuu törmäyksiä tämän tästä.

– Tarkkaa statistiikkaa ei ole antaa, mutta kyllä sitä paljon tapahtuu.

Lue lisää:

Jani Halmeen kolumni: Liikennevalojen vaihtumista tyhjällä tiellä odottava jalankulkija on niin kaunis näky että se pitäisi julistaa kansallisasennoksi

Liikennekuolemien vähentämistavoitteesta jäädään tänäkin vuonna kauas – "Suomalaisessa kesäyössä on ihan liikaa nuorten liikenneonnettomuuksia"

Lue seuraavaksi