1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Uudet autot

Viime vuonna henkilöautoja ensirekisteröitiin toiseksi vähiten tällä vuosituhannella – syynä korona, joka lähes pysäytti uusien autojen kaupan keväällä

Ainoastaan vuonna 2009 rekisteröintejä tehtiin vielä vähemmän.

Uudet autot
Nainen katselemassa käytettyjä autoja autoliikkeessä.
Uusien autojen kauppa sakkasi keväällä koronan vuoksi.Henrietta Hassinen / Yle

Vuonna 2020 henkilöautoja ensirekisteröitiin toiseksi vähiten 2000-luvulla, kertoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficom (siirryt toiseen palveluun).

Ainoastaan finanssikriisivuonna 2009 rekisteröintejä tehtiin vielä vähemmän. Viime vuonna ensirekisteröitiin 96 415 henkilöautoa, mikä on 15,6 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Traficomin asiantuntija Vesa Virkkunen kertoo tiedotteessa, että syynä tavallista vähäisempään ensirekisteröintimäärään oli korona, joka lähes pysäytti uusien henkilöautojen kaupan keväällä.

– Vaikka ensirekisteröintien määrä palautui loppuvuodesta lähemmäs normaalia tasoa, tullaan vuosi 2020 muistamaan historiallisen alhaisesta henkilöautojen ensirekisteröintien määrästä, sanoo Virkkunen.

Sähköautoissa ja ladattavissa hybrideissä nousua

Vaihtoehtoisten käyttövoimien osuus ensirekisteröinneistä jatkoi kasvuaan viime vuonna.

Ladattavien hybridien sekä sähkö- ja kaasukäyttöisten henkilöautojen osuus kaikista henkilöautojen ensirekisteröinneistä oli 20 prosenttia, kun vastaava osuus oli 8,8 prosenttia vuonna 2019 ja 5,7 prosenttia vuonna 2018.

Sähköautojen ensirekisteröintimäärä nousi runsaat 123 prosenttia ja ladattavien hybridien runsaat 121 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Vaihtoehtoisista käyttövoimista kaasuautojen rekisteröinnit vähenivät runsaat 14 prosenttia. Myös perinteisillä käyttövoimilla toimivien henkilöautojen ensirekisteröintimäärät putosivat.

Lue seuraavaksi