1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kangasala

Oikeuden luvalla suljettu alikulku on taas auki Kangasalla – kaupunki pääsi maanomistajan kanssa toistaiseksi voimassa olevaan sopuun

Käytön jatkosta tulevaisuudessa neuvotellaan lähiaikoina tarkemmin.

Suinulassa suljettu alikulku herätti laajasti huomiota. Nyt kulkureitti on toistaiseksi auki. Kuva: Jari Kiviharju

Suinulassa rautatien alikulkutunneliin johtavan kulkuväylän käyttö saa jatkua. Kangasalan kaupunki kertoo tiedotteessa, että kulkuyhteyden avaamisesta on keskusteltu maanantaina hyvässä hengessä kulkuväylän kiinteistönomistajan kanssa ja sovittu, että kulkuväylää voidaan edelleen käyttää toistaiseksi.

Kaupungin mukaan käytön jatkosta tulevaisuudessa neuvotellaan lähiaikoina tarkemmin. Koulukuljetuksiin ei tehdä muutoksia, koska kulkuyhteys säilyy ennallaan.

Yle kertoi viime viikolla, että Kangasalan Suinulassa oleva suosittu alikulku oli suljettu maankäytöstä syntyneen kiistan takia.

Kaupunki kertoi tuolloin, että Numersinkujalta lähtevää, alikulkuun johtavaa yhdistettyä pyörätietä ja jalkakäytävää ei saa enää käyttää eikä ylläpitää maaoikeuden asiasta antaman päätöksen johdosta.

Kulkureitti kulkee vanhan aseman mailla. Kiinteistö on myyty yksityiselle vuonna 2010.

Lue myös: Oikeus antoi luvan sulkea suositun alikulun – koululaisten suorin reitti kulkee nyt hengenvaarallisesti junaradan ylitse, mikä kauhistuttaa kyläläisiä