Hyppää sisältöön

Seitsemän kunnan markkinointitempaus sai 300 ihmistä innostumaan etätyölomasta Savossa

Tempaus tarjoaa ilmaisen muutaman päivän mittaisen etätyöloman, jonka aikana voi testata, miten etätöiden tekeminen onnistuu maaseudulla.

Töitä on tehty etänä koronan aikana enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Trendin uskotaan jatkuvan myös epidemian jälkeen. Kuvituskuva. Kuva: Arttu Timonen / Yle

Noin 300 henkilöä on kiinnostunut kokeilemaan etätöiden tekemistä Pohjois-Savossa. Kyseessä on seitsemän kunnan yhteinen markkinointitempaus, joka tarjoaa mahdollisuuden tehdä ilmaiseksi etätöitä muutaman päivän ajan kunnassa. Ylläpidon lisäksi henkilö pääsee testaamaan erilaisia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

Erilaisia etätyölomapaketteja on 10 erilaista. Hakuaika loppui vuodenvaihteessa ja eniten mielenkiintoa herätti Etätyöloma hevosten parissa Keiteleellä. Hakijoita kiinnostivat myös paketit Treeniä ja etätöitä Suonenjoella ja Inspiroidu iglussa järven rannalla Leppävirralla.

Etätyölomapakettia on hakenut henkilöitä laidasta laitaan aina työttömistä työnhakijoista yritysjohtajiin. Valinnassa painottuvat hakijan sometaidot ja halukkuus muuttaa asumaan alueelle pysyvästi. Etätöihin tulija sitoutuu puolestaan somettamaan omista kokemuksistaan.

Mukana olevat kunnat haluavat näyttää, että etätyön tekeminen sujuu myös maalla ja bonuksena luonto on lähellä. Ilmaista etätyölomaa tarjoavat Vesanto, Leppävirta, Tervo, Rautalampi, Suonenjoki, Varkaus ja Keitele.

.
.