1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jyväskylä

THL: Keski-Suomessa on todettu 12 uutta koronavirustartuntaa – uudet tapaukset ovat Jyväskylässä, Muuramessa ja Viitasaarella

Keväästä lähtien koronatartuntoja on kirjattu Keski-Suomessa 1 264.

Jyväskylä
THL:n kyltti Mannerheimintiellä Helsingissä.
Tiina Jutila / Yle

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Keski-Suomessa on kirjattu 5. tammikuuta 12 uutta koronavirustartuntaa.

Koko maassa uusia tartuntoja on rekisteröity 299.

Keski-Suomessa uusista tartunnoista 10 on Jyväskylässä. Yksi tartunta on todettu Muuramessa ja yksi Viitasaarella.

Jyväskylässä koronatartuntoja on saatu viime päivinä edelleen eniten perhepiirissä ja iso osa sairastuneista on ollut 25-50-vuotiaita, kertoo Jyväskylän kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä.

Keski-Suomen alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä päätti 4. tammikuuta pitää Keski-Suomessa nykyiset koronarajoitukset ja suositukset voimassa. Esimerkiksi yleisötilaisuuksien osallistujamäärä on rajattu kymmeneen henkilöön

Ryhmän mukaan Keski-Suomi on edelleen koronaepidemian kiihtymisvaiheessa.

– Nyt ei ole mitään syytä löysätä rajoituksia. Mieluummin tiukemmat kuin liian löysät rajoitukset, kertoi sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen maanantaina.

Keski-Suomessa ei ole toistaiseksi tullut tietoon koronaviruksen entistä tarttuvampaa muunnosta.

Käsmä toteaa, että mikäli virusmuunnosta havaitaan, ja lapset ja nuoret ovat riskissä sairastua sen seurauksena helpommin, harkitaan Jyväskylässä siirtymistä kouluissa entistä laajemmin etäopetukseen. Päätökset edellyttävät Käsmän mukaan kuitenkin tarkkaa harkintaa.

Lisätty tiedot virusmuunnoksesta ja Jyväskylän koronatapauksista klo 15.46.

Lue seuraavaksi