Hyppää sisältöön

Kuusamossa loma-asuntojen kauppa kasvoi huimasti viime vuonna – Uusi trendi: Espanjan kakkoskoti vaihtuukin asuntoon pohjoisessa

Korona-aika on lisännyt niin lomamökkien kuin taajama-alueen asuntojenkin kysyntää, kertoo paikallinen kiinteistövälittäjä.

Loma-asuntojen kaupankäynti vilkastui voimakkaasti viime keväänä koronaepidemian myötä. Loma-asuntoja ostetaan kakkosasunnoiksi ja etätyökohteiksi. Kuva: YLE/Ensio Karjalainen

Loma-asuntojen kauppa on käynyt poikkeuksellisen vilkkaana Kuusamossa viime vuonna, kasvua edellisvuodesta on 30–40 prosenttia. Koronavuoden erikoispiirre on taajama-asuntojen yhä suurempi kysyntä kakkoskodiksi. Jopa Espanjan asuntoja on vaihdettu osakkeeseen pohjoisessa.

– Asiakkaat vaihtavat Espanjan asuntoja Kuusamon rivitaloasuntoihin ja haluavat tulla tänne hiihtelemään, viettämään vapaa-aikaa ja patikoimaan, kertoo kuusamolaisen Kiinteistönvälitys Saaga Oy:n yrittäjä Karita Karvonen.

Karvosen mukaan loma-asuntojen kysyntä on tällä hetkellä jopa suurempaa kuin tarjonta. Erikoista on, että esimerkiksi kesämökkikauppaa tehdään vielä tässä vaiheessa vuotta.

Myös valtakunnallisesti loma-asuntojen myynti kasvoi viime vuonna poikkeuksellisiin lukemiin, noin 40 prosenttiin, kerrotaan Maanmittauslaitokselta.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.