1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenneturvallisuus

Liikennekuolemia sattui Kanta-Hämeessä hieman aiempaa vähemmän – tieliikenteessä loukkaantuneiden määrä kasvoi

Tyypillisimmin tieliikenteessä menehtynyt tai loukkaantunut henkilö oli henkilöauton kuljettaja tai matkustaja.

liikenneturvallisuus
Autoja moottoritiellä
Liikenneturvan arvion mukaan koko vuoden liikennemäärä Suomen teillä tulee olemaan noin kymmen prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin.Ville Tiirikainen / Yle

Kanta-Hämeen tieliikenteessä menehtyi vuonna 2020 hieman vähemmän henkilöitä kuin vuotta aiemmin. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tammi-marraskuussa Kanta-Hämeen teillä menehtyi viime vuonna 8 henkilöä. Edellisvuona menehtyneitä oli 10.

Sen sijaan tieliikenteessä loukkaantuneiden määrä kasvoi lähes kymmenellä vuoteen 2019 verrattuna. Kanta-Hämeen tieliikenteessä loukkaantui viime vuonna 155 henkilöä.

Loukkaantumisiin johtaneista onnettomuuksista noin sata oli sellaisia, jossa loukkaantunut henkilö oli joko henkilöauton kuljettaja tai matkustaja. Tilastojen mukaan seuraavaksi eniten loukkaantumisia tapahtui moottoripyöräilijöille ja polkupyöräilijöille.

Tienkäyttäjä

Kuolleet 2020 (kpl)

Loukkaantuneet 2020 (kpl)

Jalankulkija

0

3

Polkupyörä

2

13

Mopo

0

7

Moottoripyörä

1

13

Henkilöauto

4

103

Pakettiauto

0

6

Kuorma-auto

0

6

Muu

1

4

Yhteensä

8

155

Lähde: Tilastokeskus ennakkotilasto tammi-marraskuu 2020.

Liikenneturvan mukaan liikennemäärät vähenivät koko maassa etenkin keväällä ja loppusyksystä. Liikenneturvasta kerrotaan, että liikennemäärien sukelluksesta huolimatta liikennekuolemien määrä koko maassa säilyi ennallaan.

Lue seuraavaksi