1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. muusikot

Korona synnytti Ikiroudan – kun pandemia vei keikat, kajaanilaismuusikoille jäi aikaa suomalaiselle iskelmämetallille

Ikirouta julkaisi viime kuussa oman versionsa Kirkan Leijat-kappaleesta, ja keräsi heti huomiota.

muusikot
Ikirouta
Kajaanilaisen Ikiroudan kokoonpanossa vaikuttavat Teemu Kuosmanen, Jori Kärki, Jere Pellikka ja Jani Partanen.Timo Sihvonen/ Yle

Koronapandemia on sotkenut melkoisesti myös muusikoiden arkea. Esimerkiksi kajaanilaisesta SoulHealer-yhtyeestä tutuksi tulleet muusikot vaihtoivat kielen englannista suomeksi ja perustivat uuden yhtyeen, Ikiroudan.

– Korona synnytti Ikiroudan. Meillä oli ollut pitkään puhetta, että rupeaisimme tekemään jonkinlaista metallimusiikkia suomeksi. Kun korona vei SoulHealerin keikat keväällä, meille tuli aikaa, joten ehdotin, että kokeillaanko, kertoo yhtyeen kitaristi Teemu Kuosmanen.

Ikirouta tekee uutta materiaalia ja julkaisi joulukuussa oman versionsa Kirjan Leijat-kappaleesta. Ikiroudan versio keräsi huomiota heti ilmestyttyään. Nyt yhtye suunnittelee keikkoja muun muassa livestremin välityksellä tammikuun loppupuolelle.

– Kirka oli kova sana 1980-luvulla. Isä ja äiti kuuntelivat Kirkaa C-kasetilta autossa, ja sieltä hänen musiikkinsa on jäänyt omalla tavallaan elämään. Olen aina tykännyt laulaa ja lauleskella myös Kirkan musiikkia, se sopii suuhun hyvin, muistelee yhtyeen laulaja Jori Kärki.

Ikirouta
Koropandemialla on ollut vaikutusta kajaanilaisen Ikirouta-yhtyeen syntymiseen, kertovat kitaristi Teemu Kuosmanen ja laulaja Jori Kärki. Ville Kinnunen haastattelee.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi