1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kymenlaakso

Tiukoille kokoontumisrajoituksille varmistus: Yli 10 hengen tilaisuudet kielletty Kymenlaaksossa tammikuun loppuun asti

Yli kymmenen hengen tilaisuudet on kielletty.

Kymenlaakso
Kouvolan jäähallissa KooKoon jääkiekkokaukalo.
Yli 10 hengen yleisötilaisuudet on kielletty tammikuun loppuun asti. Kuvituskuva.Antro Valo / Yle

Yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on kielletty Kymenlaaksossa tammikuun loppuun asti.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti asiasta tänään tiistaina.

Aluehallintoviraston päätös koskee yleisötilaisuuksia kuten markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä.

Kymenlaakso on edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa. Juhlapyhien aikana koronatestejä on otettu huomattavasti vähemmän kuin aiemmin, joten tapausmäärät voivat avin mukaan lisääntyä jälleen alkuvuonna. Rajoituksia pitää lieventää avin mukaan harkiten, ettei uusia tartuntaryppäitä pääse syntymään.

Kymenlaakson alueellinen koronakoordinaatioryhmä suositteli joulukuun lopussa tapahtumarajoitusten jatkamista. Koordinaatioryhmä suositteli myös kuntia jatkamaan rajoituksia ja suosituksia tammikuun loppuun. Rajoitukset ovat olleet voimassa jouluun alusta.

Aluehallintovirasto ei voi rajoittaa yksityistilaisuuksia kuten perhejuhlia, mutta kehottaa välttämään kaikkia kokoontumisia aina, kun se on mahdollista.

Kymenlaaksossa on varmistunut tiistaina 15 uutta koronavirustartuntaa.

Kymsoten mukaan osa tapauksista on tilastoitunut takautuvasti edellisviikolta. Uudenvuoden jälkeen Kymenlaaksossa on nyt todettu kaikkiaan 38 koronatartuntaa.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä seitsemän koronaviruspotilasta.

Lue myös:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Kymenlaaksossa: Tiistaina varmistui 15 uutta koronatartuntaa, Lauttarannan kotiutusyksikössä Kouvolassa useita koronatartuntoja

Lue seuraavaksi