1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kiinteistökauppa

Asuntokauppa kävi Kokkolan seudulla yllättävän hyvin koronasta huolimatta

Vaikka asuntojen myynti hiipui pandemian alettua, vilkastui kaupanteko kesän aikana. 

kiinteistökauppa
Kuvassa Antti Porko Kiinteistömaailmasta
Antti Porko kertoo, että monen muun alan tapaan asuntokauppakin kärsi koronan vaikutuksista keväällä. Petri Kuikka / Yle

Asuntokauppa hiljeni hetkellisesti koronan myötä viime keväänä myös Kokkolan seudulla. Yrittäjä Antti Porko Kiinteistömaailma Kokkolasta kertoo, ettei kauppoja tehty juuri lainkaan viime vuoden maalis-huhtikuussa. Alan helpotukseksi kaupankäynti vilkastui kuitenkin jo alkukesästä.

– Työllisyys oli kuitenkin hyvällä tasolla, joka vaikutti siihen, ettei totaaliromahdusta tullut missään vaiheessa. Patoutunut myynti siirtyi eteenpäin ja se purkautui kesän aikana, Porko sanoo.

Myös loppuvuosi oli asuntomyynnin kannalta hyvää aikaa ja koko vuoden osalta päästiin lopulta tavoitteisiin, kertoo toimitusjohtaja Mika Heikkilä OP Koti Pohjanmaasta.

- Myynnissä kirittiin erityisesti loppuvuoden aikana ja joulukuu oli osittain jopa odotettua parempi myyntikuukausi, sanoo Heikkilä.

Koronasta huolimatta viime vuoden myynti saattaa ylittää vuoden 2019 asuntomyynnin. Myös alkaneesta vuodesta odotetaan tuottoisaa, sillä sekä uudiskohteita että vanhoja asuntoja on tulossa myyntiin ja ostajiakin on jo liikkeellä.

Lue seuraavaksi