1. yle.fi
  2. Uutiset

Oulussa todettiin keskiviikkona yli 20 uutta koronatartuntaa

Oulussa on kirjattu tällä viikolla lähes kaksinkertainen määrä tartuntoja verrattuna viime viikon vastaaviin lukuihin.

Oulu
Hoitaja koronatestauspisteellä Oulun Nuottasaaressa.
Koronatesteissä on tällä viikolla käyty Oulussa hieman aktiivisemmin kuin viime viikolla, mutta määrät ovat edelleen selvästi pienemmät kuin esimerkiksi ennen joulua.Juha Virranniemi / Yle

Oulussa on havaittu tällä viikolla selvästi enemmän tartuntoja kuin viime viikolla.

Keskiviikkoiltaan mennessä kaupungissa on kirjattu 51 tartuntaa, mikä on lähes kaksi kertaa enemmän kuin vastaavaan aikaan viime viikolla. Pelkästään keskiviikkona, loppiaispäivänä, Oulussa todettiin 24 uutta tartuntaa.

Kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo kuvailee twitter-kommentissaan, että epidemia on kiihtymässä Oulussa. Oulussa on todettu myös uusia joukkoaltistumisia kolmessa hoivakodissa.

Koronatesteissä on käyty Oulussa hieman aktiivisemmin kuin edellisellä viikolla, mutta määrä on selvästi pienempi kuin esimerkiksi ennen joulua.

Kaupunki jatkaa hoitohenkilökunnan rokotuksia, ja ensi viikolla päästään antamaan ensimmäisiä rokotuksia myös hoivakotien henkilöstölle ja asukkaille. Käytössä on kuitenkin vain joitain satoja rokotteita tälle ja ensi viikolle.

Maakunnallisesti THL kertoi loppiaisena seitsemästä uudesta tartunnasta muualla kuin Oulussa. Sievissä on todettu kolme uutta tartuntaa.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi