1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Koronatartuntojen määrä on kasvanut edelleen vanhusten kotiutusyksikössä Kouvolassa – tilanteesta ja sairastuneiden määrästä lisää tietoa torstaina

Lauttarannan kotiutusyksikön kaikki asukkaat on testattu koronaviruksen varalta.

koronavirus
Lauttarannan kotiutusyksikkö Kuusankoskella Kouvolassa.
Vanhukset majoittuvat Kuusankoskella sijaitsevassa Lauttarannan kotiutusyksikössä yleensä muutamia viikkoja esimerkiksi sairaalahoidon jälkeen. Kuvituskuva.Tanja Kröger / Yle

Kouvolassa Lauttarannan ikääntyneiden kotiutusyksikössä on todettu lisää koronatartuntoja.

Tiistaina tartuntoja oli todettu noin kymmenellä asukkaalla ja kahdella työntekijällä. Kymsoten johtajaylilääkärin Marja-Liisa Mäntymaan mukaan tartuntoja on tullut nyt ilmi lisää. Hän ei kuitenkaan vielä kerro määristä enempää. Lisää tietoa on luvassa torstain aikana.

Osastolla on kaikkiaan 39 potilaspaikkaa ja vajaa 30 työntekijää. Osaston kaikki asukkaat on testattu koronaviruksen varalta.

Tiistaina kolme tartunnan saanutta kotiutumisyksikön asukasta oli siirretty sairaalahoitoon. Osa sairastuneista oli puolestaan hyvin lieväoireisia tai oireettomia.

Vanhukset majoittuvat Kuusankoskella sijaitsevassa Lauttarannan kotiutusyksikössä yleensä muutamia viikkoja esimerkiksi sairaalahoidon jälkeen. Jakson aikana arvioidaan, millaista hoitoa potilas tarvitsee jatkossa ja asuuko hän kotonaan vai siirtyykö hän hoivakotiin.

Lue lisää:

Vanhusten kotiuttamisosastolla on todettu koronatartuntojen rypäs Kouvolassa – sairastuneita jo toistakymmentä

Kymsoten ikääntyneiden yksikössä todettu useita koronatartuntoja Kouvolassa – kaikki asiakkaat testataan

Lue seuraavaksi