1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aamukooste

Herätys: Trump suostui vallanvaihtoon, perussuomalaisten kannatus nousi, toimistokalusteet eivät innosta kotikonttoristeja

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Muistelupaikka Washingtonissa.
Loppiaisena joukko presidentti Donald Trumpin kannattajia työntyi Yhdysvaltain kongressitaloon. Minnesotalainen Melody Black kunnioitti Capitolin mellakassa kuolleen Ashli Babbittin muistoa Washingtonissa eilen.Michael Reynolds / EPA

Trump suostui videolla vallanvaihtoon, muttei myöntänyt tappiota

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump julkaisi yöllä Suomen aikaan pikaviestipalvelu Twitterissä videon (siirryt toiseen palveluun), jolla hän tuomitsi mielenosoittajien keskiviikkoisen tunkeutumisen kongressiin.

Sovinnollisesti esiintynyt Trump sanoi vallanvaihdon tapahtuvan 20. tammikuuta, vaikkakaan ei edelleenkään myöntänyt tappiotaan. Samaan aikaan vaatimukset presidentin erottamiselle kovenevat Washingtonissa.

Yle seuraa Yhdysvaltain tapahtumia tässä artikkelissa.

Perussuomalaisilla taas kannatushyppäys, eläkeputki kuritti SDP:tä

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho eduskunnan täysistunnossa Helsingissä.
Perussuomalaisten kannatus on hyötynyt Haaviston al-Hol-jupakasta ja perheiden kotiuttamisesta leiriltä. Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho kuvattiin eduskunnassa 21. joulukuuta.Jussi Nukari / Lehtikuva

Perussuomalaiset jatkaa Ylen tuoreimman kannatuskyselyn kärjessä. Puoluetta äänestäisi nyt 21,9 prosenttia kansasta.

SDP hengittää kuitenkin niskaan 21,4 prosentin kannatuksella. Molemmat puolueet nostivat suosiotaan, PS jo toisen kerran peräkkäin prosenttiyksiköllä. Yli 50-vuotiaat äänestäjät taas murjottavat demareille eläkeputken poistosta, mutta vasemmistoliiton suosio on vain noussut.

Toimistokalusteet eivät kiinnosta kotikonttoristeja

Keltainen kahden laatikon pyörällinen laatikosto.
Listasimme juttuun neljä trendiä, jotka näkyvät etätyöläisten kalustevalinnoissa.Marianne Mattila / Yle

Kysyime Ikeasta, Iskusta ja Suomen satulatuolikeskuksesta minkälaiset trendit näkyvät etätyökalusteissa tänä vuonna. Eniten ostoksilla käydessä puhutaan työn ja vapaa-ajan erottamisesta arjessa. Siihen haetaan ratkaisuja myös kalusteista. Ja kun työtila on näkyvillä koko ajan, kalusteiden halutaan sulautuvan muuhun kodin sisustukseen.

Viikonlopuksi poutapakkasta

Perjantain sää.
Yle

Sää on tänään pääosin poutainen. Heikkoja lumisateita tulee vielä aluksi yleisesti, erityisesti pohjoisessa. Pakkanen hieman kiristyy torstain lukemista. Lauantaista on tulossa koko viikon kylmin, mutta myös poutainen päivä.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

Lue seuraavaksi