1. yle.fi
  2. Uutiset

Finnair lentää maakuntakentille pari viikkoa suunniteltua pitempään

Kenttiä uhkasi lentomotti, sillä yhteyksien kilpailutus on myöhässä tavoiteaikataulusta.

Finnair
Kuvassa on Finnairin lentokone 27. lokakuuta 2020 Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
Finnair oli aiemmin kertonut lopettavansa lentonsa maaliskuun lopussa viidelle maakuntakentälle. Silja Viitala / Yle

Lentoyhtiö Finnair aikoo jatkaa nykyisiä lentojaan Kajaaniin, Kemiin, Kokkolaan, Joensuuhun ja Jyväskylään huhtikuun 18. päivään asti. Siten lentoliikenne saadaan turvattua paikkakunnille, kunnes kilpailutus yhteyksistä on valmis.

Finnair oli aiemmin kertonut lopettavansa lentonsa maaliskuun lopussa viidelle maakuntakentälle.

– Ymmärrämme hyvin lentoyhteyksien merkityksen alueille. Jatkamme siksi lentoja hieman aiempaa suunniteltua pidempään, jotta yhteyksiin ei tulisi katkoa ennen valtion ostoliikenteenä hankkimia yhteyksiä, sanoo Finnairin myyntijohtaja Mikko Turtiainen tiedotteessa.

Kaupunkien lentoyhteydet avataan kilpailulle. Lennoista tehtävä kilpailutus ei kuitenkaan ole päässyt etenemään tavoiteaikataulussa.

Finnair oli aiemmin kertonut lopettavansa lentonsa viidelle paikkakunnalle maaliskuun lopussa. Uusia lentoja ei olisi välttämättä saatu aloitettua vielä huhtikuun alusta.

Virallinen ilmoitus kilpailutuksesta ensi viikolla

Lennoista tehtävä kilpailutus ei ole vielä päässyt etenemään, sillä EU:n komissio ei ole julkaissut virallisessa lehdessä tietoa kilpailutuksesta.

Liikenne- ja viestintäministeriöstä (LVM) kerrotaan, että ilmoitus julkaistaisiin ensi viikolla. Suomi ei pysty vaikuttamaan julkaisun aikatauluun.

– Tarkoituksena oli, että ilmoitus olisi ollut lehdessä jo ennen joulua, sanoo osastopäällikkö Olli-Pekka Rantala LVM:stä STT:lle.

Kilpailutuksen valmistelu on käynnissä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomissa.

Finnair kertoo arvioivansa osallistumistaan, kun kilpailutuksen yksityiskohdat julkaistaan. Yhtiön mukaan sen kalusto ei välttämättä ole sellaista, joka soveltuu parhaiten näiden reittien matkustajamäärille.

Lue seuraavaksi