1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. henkirikokset

Nokian jouluyön murhasta epäilty vangittiin

Poliisi arvioi tietävänsä motiivin, mutta ei toistaiseksi kerro siitä julkisuuteen.

henkirikokset
Tampereen oikeustalo
Pirkanmaan käräjäoikeus käsittelee vangitsemista perjantaina. Antti Eintola / Yle

Pirkanmaan käräjäoikeus on vanginnut miehen, jota epäillään Nokialla tapahtuneesta henkirikoksesta.

Käräjäoikeus vangitsi miehen perjantaina iltapäivällä todennäköisin syin epäiltynä murhasta ja ampuma-aserikoksesta. Vangitsemisoikeudenkäyti oli salainen.

Nokialla Pirkanmaalla tapahtui jouluaaton ja joulupäivän välisenä yönä henkirikos, jossa sai surmansa paikallinen, vuonna 1990 syntynyt mies. Asiaa tutkitaan epäiltynä murhana. Poliisi ei ole kertonut rikoksen tekotavasta tarkemmin.

Nokian jouluyön henkirikoksesta epäilty otettiin kiinni tällä viikolla. Vuonna 1990 syntynyt nokialainen mies ilmoittautui itse poliisille asianajajansa välityksellä. Uhri ja epäilty tiesivät toisensa.

Poliisin mukaan mies on kertonut tähän mennessä suoritetuissa kuulusteluissa tapahtumista seikkoja, jotka ovat olleet vain poliisin ja epäillyn tekijän tiedossa. Poliisin teknisen tutkinnan tulokset, samoin kuin alueella tehdyt puhutukset ja muut kuulustelut tukevat epäilyä.

Poliisi arvioi tietävänsä motiivin, mutta ei toistaiseksi kerro siitä julkisuuteen.

Pirkanmaan käräjäoikeudesta epäillyltä löytyy ennestään kuusi rikosasiaa nimikkeillä pahoinpitely, törkeä pahoinpitely ja huumausainerikos.

Lue seuraavaksi