1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Elokuvateatterit & elokuvien esittäminen

Elokuvateatteriyhtiö Bio Rex sai puoli miljoonaa euroa yritysten kustannustukea

Hämeenlinnassa päätoimistoaan pitävän yhtiön katsojamäärät putosivat viime vuonna lähes puolella.

Elokuvateatterit & elokuvien esittäminen
tuoleja elokuvateatterissa
Joulukuun katsojakato oli Bio Rexissä 97 prosenttia.Bio Rex

Hämeenlinnassa päätoimistoaan pitävä elokuvateatteriketju Bio Rex on saanut Suomessa toisella hakukierroksella maksimimäärän yritysten kustannustukea valtiolta.

Torstaina tehty päätös paikkaa koronasta kärsineen yhtiön taloutta puolella miljoonalla eurolla. Saman verran tukea on saanut vain Lippupiste.

Korona rokotti viime vuonna myös elokuvateatterien toimialaa. Bio Rexin toimitusjohtaja Aku Jaakkola kertoo, että katsojamäärät putosivat viime vuonna lähes puolella. Joulukuun katsojakato oli 97 prosenttia.

Jaakkola toivoo, että rajoituksia voitaisiin tarkastella toimialat huomioiden.

– Meidän käsitys on, että näiden rajoitustoimien pitäisi olla välttämättömiä. Meillä on Suomessa elokuvateattereissa 1,6 miljoonaa käyntikertaa ja nolla tartuntaketjua. Meille ei kukaan suostu kertomaan, mistä se välttämättömyys tulee, kun me ei näiden faktojen valossa pystytä sitä ymmärtämään.

Jaakkolan mukaan asiasta ei ole onnistuttu luomaan kunnollista keskustelua viranomaisten kanssa.

– Maailmalla on nähty sellaisia rajoituksia, että tapahtumat, joissa istutaan paikallaan, turvavälein ja pääasiassa ollaan hiljaa, on saaneet selvästi erilaisia rajoituksia, kuin esimerkiksi tällaiset parinvaihtobileet, jotka ovat nyt saman sääntelyn piirissä kuin elokuvissa käynti, Jaakkola toteaa.

Bio Rexillä on elokuvateatterit kymmenellä paikkakunnalla. Hämeessä elokuvateatterit sijaitsevat Riihimäellä ja Hämeenlinnassa.

Lue seuraavaksi