1. yle.fi
  2. Uutiset

Nainen iski miestä keittiöveitsellä – tuomioksi yli 2 vuotta vankeutta

Käräjäoikeuden mukaan jäi näyttämättä, että nainen oli tarkoittanut tappaa miehen.

törkeä pahoinpitely
Kemin oikeustalon pääkyltti
Miehen saama vamma ei ollut hengenvaarallinen, vaikka veitsenisku jäikin muutaman sentin päähän valtimoista.Juuso Stoor / Yle

Lapin käräjäoikeus on tuominnut miestä puukottaneen naisen ehdottomaan vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä. Rikos tehtiin Torniossa viime syyskuussa.

Miehellä ja naisella tuli riitaa kesken humalaisen illanvieton. Riita johti käsirysyyn ja lopulta nainen oli lyönyt miestä kahdesti keittiöveitsellä selkään. Miehen saama vamma ei ollut hengenvaarallinen, vaikka veitsenisku jäikin muutaman sentin päähän valtimoista.

Syyttäjä vaati naiselle ensisijaisesti rangaistusta tapon yrityksestä, mutta käräjäoikeus piti tekoa törkeänä pahoinpitelynä. Tämän rikosnimikkeen nainen myönsi.

Käräjäoikeuden mukaan jäi näyttämättä, että nainen oli tarkoittanut tappaa miehen tai pitänyt tämän kuolemaa tekonsa varmana seurauksena. Teko näyttäytyi oikeuden mielestä pikemminkin harkitsemattomana ja pikaistuksissa tehdyltä. Tappamistarkoitusta vastaan puhuu myös naisen teon jälkeinen menettely: hän soitti hätäkeskukseen ja yritti tyrehdyttää miehen verenvuotoa.

Nainen tuomittiin kahdeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen. Tuomittu määrättiin maksamaan 5500 euroa korvauksia uhrilleen.

Tuomio on lainvoimainen eli siitä ei valitettu ylempiin oikeusasteisiin.

Lue seuraavaksi