1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. murhayritykset

12 kertaa puukolla ylävartaloon – miehelle vaaditaan kahdeksan vuoden vankeusrangaistusta murhayrityksestä päiväkodin pihalla

Haastehakemuksen mukaan syytetty mies yritti tappaa naisen, joka oli hakemassa pariskunnan yhteistä lasta päiväkodista.

murhayritykset
Poliisitunnus hihamerkkinä.
Mies kiistää syyllistyneensä laittomaan uhkaukseen ja kiistää myös syytteet murhan tai tapon yrityksestä, mutta myöntää törkeän pahoinpitelyn ja rattijuopumuksen. Kuvituskuva.Kristiina Lehto / Yle

Syyttäjä vaatii kahdeksan vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta Hämeenlinnassa päiväkodin pihalla marraskuussa tehdystä murhan yrityksestä. Tapausta käsitellään Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa tänään perjantaina.

Haastehakemuksen mukaan syytetty mies yritti tappaa naisen, joka oli hakemassa pariskunnan yhteistä lasta päiväkodista.

Mies oli ollut Pollentiellä sijaitsevan päiväkodin pihalla odottamassa. Nainen oli menossa kohti päiväkodin ulko-ovea, kun syytetty juoksi hänen eteensä.

Nainen lähti juoksemaan ja kaatui päiväkodin pihalle. Mies löi naista puukolla 12 kertaa ylävartaloon sanoen samalla tappavansa naisen. Sitten mies pakeni paikalta ja naisen onnistui soittaa hätäkeskukseen päästen sairaalahoitoon.

Mies edelleen vangittuna

Poliisi otti miehen kiinni tämän kotoa ja hän on edelleen vangittuna. Tekovälineenä olleen puukon mies oli ostanut samana päivänä. Mies myönsi esitutkinnassa aiheuttaneensa naisen vammat puukolla lyöden.

Haastehakemuksen mukaan rikos on tehty vakaasti harkiten ja erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa toissijaisena rangaistusvaatimuksena syyttäjällä on tapon yritys ja viimesijaisena törkeä pahoinpitely. Nainen vaatii mieheltä lisäksi erilaisia korvauksia.

Lisäksi miestä syytetään laittomasta uhkauksesta ja rattijuopumuksesta. Hän oli haastehakemuksen mukaan soittanut jo lokakuussa naiselle sanoen, että tämä oli jo haudannut yhden lapsen, joten miltä tuntuisi haudata toinen lapsi.

Mies kiistää syyllistyneensä laittomaan uhkaukseen ja kiistää myös syytteet murhan tai tapon yrityksestä, mutta myöntää törkeän pahoinpitelyn ja rattijuopumuksen.

Lue seuraavaksi