1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Sonkajärvellä yksi uusi koronatartunta, Kuopiossa useita altistumispaikkoja – Pohjois-Savon koronatilanne kuitenkin rauhallinen

Johtajaylilääkäri Antti Hedman KYSistä muistuttaa, että vielä ei voida huokaista helpotuksesta.

koronavirus
Hoitaja ottaa koronatestiä asiakkaalta Kuopiossa
Viimeisen kahden viikon aikana Pohjois-Savosta on kirjattu 36 koronatartuntaa THL:n tilastoon. Sami Takkinen / Yle

Kuopion yliopistollisen sairaalan johtajaylilääkäri Antti Hedman arvioi, että joulun pyhien vierailuista ei ole tullut pelättyä koronatartuntarypästä Pohjois-Savoon.

– Vielä ei kuitenkaan voida huokaista helpotuksesta, sillä uuden vuoden viettoon liittyvät vierailut ja matkustus voivat näkyä koronatilanteessa vasta viikon tai kahden kuluttua, toteaa Hedman.

Jos kahden viikon kulutta koronatilanne on yhtä rauhallinen kuin nyt, Hedman on valmis kiittämään pohjoissavolaisia.

– Silloin voidaan sanoa, että rajoituksia ja suosituksia on tosiaan noudatettu.

Viimeisen kahden viikon aikana Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tartuntatautirekisteriin on kirjattu Pohjois-Savosta 36 laboratoriokokein varmennettua koronatartuntaa.

Tautitilannetta mittaava ilmaantuvuusluku on maakunnassa nyt 14,8. Ilmaantuvuusluku kertoo uusien tartuntojen määrän sataa tuhatta asukasta kohden.

Koko maakunnassa on epidemian aikana todettu 540 koronatartuntaa. Pohjois-Savo on epidemian perustasolla. Tietoa eri alueiden epidemiatilanteesta löytyy THL:n verkkosivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Itä-Suomen aluehallintovirasto kokoaa parhaillaan maakuntiensa koronatyöryhmien näkemyksiä koronavirustilanteesta. Päätökset Itä-Suomen koronarajoitusten jatkosta tehdään viimeistään keskiviikkona 20. tammikuuta.

Sonkajärvellä yksi uusi koronatartunta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastoon on raportoitu Sonkajärveltä yksi uusi, laboratoriokokein varmennettu koronatartunta.

Sonkajärvellä on koko epidemian aikana kirjattu 6 koronatartuntaa THL:n tilastoon.

Kuopiossa useita altistumispaikkoja

Kuopiossa on kaupungin tietojen mukaan todettu yksi uusi koronatartunta. Sen tartuntalähteestä ei ole tietoa.

Koronavirukselle on voinut altistua Kuopiossa 5. tammikuuta Hophaus-ravintolassa kello 22.15–23.45 ja Jolene Happy Barissa kello 23.45–00.15. Myös 6. tammikuuta kiinalaisessa ravintolassa Canton Hinissä on voinut altistua kello 12–12.45.

Kyseisinä aikoina paikalla olleita suositellaan seuraamaan oireitaan ja hakeutumaan herkästi koronatestiin.

Lue myös:

Koronatilanne Pohjois-Savossa

Lue seuraavaksi