1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lapset ja nuoret

Lahden perhekeskus avasi ensimmäiset palvelunsa

Lapsi- ja perhepalveluita kootaan saman katon alle kaupungin keskustaan, jolloin monialainen yhteistyö lisääntyy.

Lapset ja nuoret
Lahden perhekeskuksen terveydenhoitohuone
Lahden perhekeskus avautuu vaiheittain alkuvuoden aikana.Petri Niemi/Yle

Yhä useampi lapsiperhe kaipaa monialaista tukea.

Lahden kaupungin keskustassa avattiin perjantaina perhekeskus, johon kerätään lapsi- ja perhepalveluita saman katon alle kaupungin keskustaan.

– Monelle perheelle ei riitä pelkästään, että neuvolan terveydenhoitaja työskentelee perheen kanssa vaan siihen saatetaan tarvita esimerkiki lapsiperheiden kotipalvelun tukea tai perheneuvolan palveluitten tukea, sanoo toimialajohtaja Mika Forsberg Päijät-Hämeen hyvinvointityhtymästä.

Nyt Mariankadun ja Aleksanterinkadun kulmassa sijaitsevassa perhekeskuksessa toimivat jo Launeen, Metsäkankaan ja Keskustan neuvolat.

Helmikuusta alkaen myös Ahtialan ja Mukkulan neuvolat, sekä huhtikuusta alkaen Jalkarannan ja Kasakkamäen neuvoloiden toiminta siirtyy perhekeskukseen. Nastolan neuvola jatkaa nykyisissä tiloissaan.

Lapsivaaka perhekeskuksessa Lahdessa
Lastenneuvolassa on käytössä sähköinen ajanvaraus 1-, 2-, 3-, 4- ja 5-vuotistarkastuksiin.Petri Niemi/Yle

Korona haastaa lapsi- ja perhepalveluita

Huhtikuun mennessä saman katon alle Lahden keskustaan kootaan myös muun muassa alaikäisten mielenterveys- ja perhepalvelut sekä lasten ja nuorten kuntoutuspalvelut.

Forsberg on huolestunut siitä, että koronaepidemia on voinut syventää ihmisten eriarvoistumista.

– Sen takia hyvinvointiyhtymä on vahvistanut lasten ja perheiden palveluita. Meillä on tehty tällainen erillinen koronatukipakettikin täksi vuodeksi.

Lue myös:

Hyvinvointiyhtymän uusi perhekeskus ei vakuuta ehkäisy- ja äitiysneuvolan henkilökuntaa – "Perhekeskus, jonne perhe ei mahdu"

Lue seuraavaksi