1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kiihdytysajo

Kiihdystyskilpailujen melupäivien määrää pudotetaan Kauhavalla rajusti

Korkein hallinto-oikeus ei antanut alkuperäiselle ympäristöluvalle valituslupaa. Lähiasukkaat valittivat melusta ja meluisten päivien määrästä.

kiihdytysajo
Kiihdytysajot Kauhava. SM-osakilpailu 4.
Ympäristölupaa haetaan nyt selvästi vähemmillä melupäivillä kuin Vaasan hallinto-oikeuden kumoaman luvan 140 päivää olivat. (Arkistokuva)Tarmo Niemi / Yle

LSK Business Park Kauhava joutuu tekemään kokonaan uuden ympäristölupahakemuksen Kauhavan lentokentällä järjestettäville kiihdytysautojen kilpailu- ja harjoituspäiville.

Alkuperäisessä hakemuksessa lupaan liittyviä melupäiviä olisi ollut kesäkauden aikana 140. Lähiasukkaat säikähtivät määrää ja valittivat asiasta.

Vaasan hallinto-oikeus kumosi radan ympäristöluvan viime kesänä.

Päätökseen ei saatu valituslupaa ja LSK Business Park Kauhava hakee nyt uutta ympäristölupaa huomattavasti vähemmillä melupäivillä.

– Alkuperäisessä luvassa melupäiviä oli todella paljon ja siitä on varaa karsia niitä pois, myöntää LSK Business Park Kauhavan toimitusjohtaja Mika Marjamäki.

Viime vuosi oli koronan takia poikkeuksellinen myös Kauhavan entisellä lentokentällä. Siellä pystyttiin ajamaan kiihdytyskilpailuja suunnitelmien mukaisesti viimeksi vuonna 2019. Sen perusteella on nyt laskettu todelliset ajo- ja harjoituspäivät.

– Määrä jää noin 20 päivään. Otamme tulevassa lupahakemuksessa lisäksi huomioon myös pienemmät testipäivät, jotka tulevat vielä tähän päälle. Lähiasukkailtakin kysytään vielä kohtuullista määrää.

Uusi ympäristölupahakemus toimitetaan kaupungille helmikuussa.

Kauhavalla järjestettävien kiihdytysajojen tuomasta hyödyistä ja haitoista ollaan paikkakunnalla kahta mieltä. Toisten mielestä melusta aiheutuva rasitus on kohtuutonta. Osa kauhavalaisia on puolestaan sitä mieltä, että rata tuo kaupunkiin kaivattua säpinää.

Lue seuraavaksi:

Sietämättömän metelin tuoja vai uinuvan kaupungin pelastaja? Lupansa menettänyt kiihdytysrata kuumentaa tunteita Kauhavalla

Kiihdytysajoille pitkään kaivattu uusi areena – sopiva paikka löytyi Kauhavan entisen lentosotakoulun rullaustieltä

Lue seuraavaksi