1. yle.fi
  2. Uutiset

Miehet toivat maahan 2000 Subutex-tablettia – molemmat tuomittiin vankilaan

Käräjäoikeuden mukaan rikoksen kohteena oli suuri määrä erittäin vaarallista huumausainetta, joka on ollut tarkoitus edelleen levittää Suomessa.

huumeet
Subutextabletter.
Subutexia käytetään huumeiden käyttäjien korvaus- ja vieroitushoidon lisäksi huumaustarkoituksessa. Arkistokuva, joka ei liity tapaukseen.Tullen

Kaksi miestä on tuomittu 2002 Subutex-tabletin maahantuonnista vankeuteen. Miehet jäivät kiinni jo yli viisi vuotta sitten, mutta toinen heistä tuomittiin vasta viime viikolla, koska todistajien tavoittamisessa oli pahoja vaikeuksia. Toinen miehistä tuomittiin vuonna 2016 Lapin käräjäoikeudessa.

Kaksi ulkomaalaistaustaista miestä matkusti Suomesta Ranskaan, josta he hankkivat Subutex-tabletit. Toinen miehistä oli kuriiri, joka toi huumeet laukussa Suomeen, toinen miehistä seurasi myöhemmin perässä. Kuriirille oli luvattu matkalippujen lisäksi palkkioksi 7000 euroa. Miehet jäivät kiinni Suomessa lokakuussa 2015 ja heidät vangittiin.

Käräjäoikeuden mukaan rikoksen kohteena oli suuri määrä erittäin vaarallista huumausainetta, joka on ollut tarkoitus edelleen levittää Suomessa. Miehet tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta yli kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen. Toinen sai 2 vuotta 4 kuukautta ja toinen 2 vuotta 2 kuukautta vankeutta.

Toinen tuomioista on lainvoimainen, mutta tuoreemmasta tuomiosta voi vielä valittaa ylempiin oikeusasteisiin.

Lue seuraavaksi