1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarokote

VSSHP antanut koronarokotteen jo yli tuhannelle työntekijälleen

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri aloitti henkilökuntansa rokottamisen heti joulupyhien jälkeen, 28.12.2020.

koronarokote
Koronarokotepullo kumihanskakäsissä.
EPA

Varsinais-Suomessa sairaanhoitopiirin työntekijöistä jo yli tuhat on saanut koronarokotteen, kertoo sairaanhoitopiiri tiedotteessaan.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin työterveyshuolto on antanut koronarokotteen perjantaihin mennessä 1 040:lle terveydenhuollon ammattilaiselle. Henkilökuntaa sairaanhoitopiirillä on kaikkiaan noin 8 500 ja se on vastuussa työntekijöidensä rokottamisesta.

Kahden ensimmäisen viikon aikana koronarokotteita ovat Tyksissä saaneet teho-osastojen, todettuja tai epäiltyjä koronapotilaita hoitavien osastojen sekä ensihoidon henkilöstö.

– Tällä ja ensi viikolla rokotetaan päivystyksessä eli Tyks Akuutissa ja ensihoidossa työskenteleviä. Seuraavaksi siirrytään rokottamaan koronanäytteenottojen ja koronavirusdiagnostiikkaa tekevää laboratoriohenkilökuntaa, kerrotaan sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Sairaanhoitopiiri muistuttaa, että annetut rokotteet on vain osa kaikista maakunnan rokotteista.

Kunnat saavat myös rokotteita ja huolehtivat koronarokotuksista alueillaan. Esimerkiksi Turku aloitti tämän viikon maanantaina henkiökuntansa rokotukset.

Varsinais-Suomessa rokotteet jaetaan kuntiin asukasmäärän perusteella.

Rokotemäärät tiedossa kuun loppuun asti

Sairaanhoitopiirin mukaan rokotteita saapuu maakuntaan lisää nyt viikottain.

– Olemme saaneet tiedon rokotemääristä tammikuun loppuun saakka ja suunnitelleet tulevia vaiheita sen mukaisesti. Jakelemme rokotteita edelleen kuntien käyttöön ja rokotamme henkilöstöämme sitä mukaa, kun saamme pizzalaatikoiksi kutsuttuja eriä käyttöömme, johtajaylilääkäri Mikko Pietilä kertoo tiedotteessa.

Sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan Modernan koronarokotetta suunnitellaan otettavaksi käyttöön Varsinais-Suomessa erityisesti saaristossa. Tämä sen takia, että kuljetukset ovat hitaampia.

Suomessa on toistaiseksi käytössä lääkeyhtiö Pfizerin ja Biontechin koronarokote. Tämä koronavirusrokote sai Euroopan lääkeviranomaisen ehdollisen myyntiluvan 21.12.2020.

Lue lisää:

THL:n ohje sairaanhoitopiireihin: Suomeen saatavista rokotteista puolta ei tarvitse enää säästää kakkosannosta varten

Koronapotilaita hoitava henkilökunta sai Turun kaupungin ensimmäiset koronarokotteet

Koronarokotteen saa ensi vaiheessa 975 hoitohenkilöstöön kuuluvaa Varsinais-Suomessa – tartuntaluvut hieman valoisampia

Koronarokotukset alkavat Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä tänään – ensimmäisenä rokotetaan hoitajia

Lue seuraavaksi