1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pirkanmaa

Mänttä-Vilppulan kaupunginjohtajan virka haettavana – Pirkanmaalla useita kaupungin- ja kunnanjohtajien irtisanoutumisia

Neljään Pirkanmaan kuntaan tulossa uusi johtaja.

Pirkanmaa
Läheltä
Yle

Mänttä-Vilppula hakee uutta kaupunginjohtajaa. Entinen kaupunginjohtaja Markus Auvinen irtisanoutui virastaan vuoden 2020 lokakuun lopulla. Hakuaika virkaan päätyy 25.1. Rekrytoinnista vastaa rekrytointitoimikunta, johon kuuluvat valtuustoryhmien puheenjohtajat sekä kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen puheenjohtajat. Asiantuntijana toimikunnassa on kaupungin henkilöstöpäällikkö. Mänttä-Vilppulan tavoitteena on, että uusi kaupunginjohtaja valitaan kaupunginvaltuustossa maaliskuun kokouksessa.

Myös muualla Pirkanmaalla valitaan lähiaikoina uusia kaupunginjohtajia. Valkeakosken kaupunginjohtaja Jukka Varonen irtisanoutui juuri joulun alla ja Ylöjärven kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto irtisanoutui virastaan kuluvalla viikolla. Pälkäneellä puolestaan on käynnissä kunnanjohtajan valintaprosessi, jossa haastatteluun on kutsuttu viisi kolmestatoista hakijasta. Myös Pälkäneellä entinen kunnanjohtaja Jussi Teittinen irtisanoutui virastaan vajaan kahden vuoden työskentelyn jälkeen.

Lue seuraavaksi