Hyppää sisältöön

Indonesiassa useita kuollut ja loukkaantunut maanvyöryissä

Kovat sateet ovat aiheuttaneet Länsi-Indonesiassa maanvyöryjä, joissa on kuollut ainakin 12 ihmistä, uutisoi Reuters.

Indonesiaa koettelevat usein tulvat ja maanvyöryt erityisesti sadekaudella marraskuusta maaliskuuhun. Kuvassa pelastustyöntekijät siivoavat maanvyörymän jälkiä Bogorin alueella Länsi-Jaavalla Indonesiassa viime vuoden tammikuussa. Kuva: Wisnu Agung Prasetyo / EPA

Maanvyöryissä läntisessä Indonesiassa on saanut surmansa ainakin 12 ihmistä ja loukkaantunut useita, maan viranomaiset ilmoittavat. Uhrien joukossa on ainakin yksi lapsi.

Vyöryt tapahtuivat lauantaina iltapäivällä ja illalla paikallista aikaa Cihanjuangissa Länsi-Jaavalla, noin 150 kilometriä kaakkoon maan pääkaupungista Jakartasta.

Ensimmäinen vyörymä aiheutui viranomaisten mukaan kovasta sateesta ja pehmeästä maaperästä. Toinen vyörymä tapahtui, kun viranomaiset olivat vielä evakuoimassa uhreja ensimmäisellä vyöryalueella.

Kuolunuhrien määrä on alustava arvio sunnuntaiaamulta. Mahdolliset sateet ja ukkosmyrskyt saattavat hankaloittaa edelleen pelastustoimia.

17 508 saaren maa

Indonesia on maailman suurin saarivaltio ja se koostuu peräti 17 508 saaresta.

Haasteellisen maantieteellisen sijaintinsa vuoksi tulvat, niiden aiheuttamat maanvyöryt sekä maanjäristykset ovat maassa varsin yleisiä.

Indonesiaa koettelevat usein tulvat ja maanvyöryt erityisesti sadekaudella marraskuusta maaliskuuhun. Tilannetta ovat pahentaneet usein metsien hakkuut.

Viimeksi suuri maanvyöry sattui maaliskuussa 2019, jolloin Papuan saarella Jayapurassa peräti 113 ihmistä kuoli tulvissa ja tulvien aiheuttamissa maanvyöryissä.

Vain kaksi kuukautta aiemmin Sulawesin saarella 68 ihmistä oli menehtynyt tulvissa. Joulukuussa 2018 Sundasalmen alueella tapahtunut tsunami tappoi 427 ihmistä.

.
.