1. yle.fi
  2. Uutiset

Koronatestauksen ja -rokotuksen kapasiteettia nostetaan yksityisten avulla – Oulun kaupunki varautuu ostamaan yli 700 testiä tällä viikolla

Oulussa ostettavien koronatestien lisäksi yksityiset alkavat antaa myös rokotuksia Pohjois-Pohjanmaalla.

Koronarokote
Anonyymin henkilön käteen pistetään koronarokote.
Koronarokotusten määrä on aluksi tavoitteena nostaa Pohjois-Pohjanmaalla 2000-3000 ihmiseen viikossa.Esa Huuhko / Yle

Yksityiset sosiaali- ja terveyspalveluiden toimijat voivat aloittaa koronarokotukset Pohjois-Pohjanmaalla tällä viikolla.

Rokotusten tahti maakunnassa nousee 2000-3000 rokotukseen viikossa. Sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Korpelaisen mukaan rokotteita on jaettu nyt kaikkiin Pohjois-Pohjanmaan kuntiin.

Myös hoivakotien rokotukset saadaan nyt vauhtiin. Esimerkiksi Oulun kaupunki arvioi, että tällä viikolla rokotteen saisi yli 600 hoivakotien työntekijää ja asukasta. Pohjois-Pohjanmaalla yli 1600 hoitohenkilöstöön kuuluvaa on jo saanut ensimmäisen erän rokotetta. Rokotukset aloitettiin joulun välipäivinä.

Koronatesteissä on käyty viime viikkoina Oulussa vähemmän kuin esimerkiksi ennen joulua. Oulun kaupunki ennakoi kuitenkin, että testausmäärät ja samalla todettujen tartuntojen määrä kääntyvät kasvuun tällä viikolla.

Kaupunki lisää tuntuvasti koronatestauksen kapasiteettia. Oululaiset voivat tällä viikolla käydä maksuttomassa koronanäytteenotossa myös yksityisella puolella. Testejä tekevät Mehiläinen, Pihlajalinna ja Terveystalo.

Koronatestiaika pitää varata etukäteen joko puhelimitse tai netissä. Yksityisten kautta on ainakin aluksi varattavissa yhteensä 150 koronatestiaikaa joka arkipäivä. Ensi viikon osalta päätös tehdään myöhemmin tällä viikolla.

Juttua muokattu 11.1. kello 16.53: Korjattu tieto, että Oulun kaupunki varautuu ostamaan Mehiläiseltä, Pihlajalinnalta ja Terveystalolta 750 testiä viikossa, ei yli tuhatta kuten otsikossa aiemmin mainittiin.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi