1. yle.fi
  2. Uutiset

Kärpät jatkaa kotiotteluita ilman katsojia – "Taloudelliset tappiot kymmeniä tuhansia per peli"

Koronaviruksen vastaiset toimet pitävät Liigan katsomot tyhjillään.

jääkiekko
Oulun Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen
Liigaa pelataan toistaiseksi ilman katsojia. Tämä tekee Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkusen mukaan ison loven seuran talouteen. Timo Nykyri / Yle

Oulun Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkusen mukaan kotiottelukohtaista tuloa ei tule, mutta kulut pysyvät liki ennallaan. Tämä kurittaa seuran taloutta.

– Meidän kohdalla se tarkoittaa, että kymmeniä tuhansia euroja jää tulouttamatta kotiottelussa, kertoo Virkkunen.

Taloudellisia toimenpiteitä on jo koronatilanteen takia seurassa tehty, esimerkiksi pelaajien palkkoja on pudotettu jo kahdesti. Säästötoimenpiteitä pitää tehdä vielä lisää.

– On tehty yrityskauppamyyntiä ja tälläkin hetkellä on muutama asunto laitettu myyntiin, jotta saadaan kassa pidettyä kunnossa. Kyllähän tämä tilanne kokonaisuudessaan tuntuu surulliselta, toteaa Virkkunen.

Samassa tilanteessa ollaan jokaisella liigapaikkakunnalla. Osa seuroista on hakenut valtiokonttorilta kustannustukea.

Katkonainen kausi näkyy myös peliotteissa. Kärpät on pelannut liigajoukkueista vähiten pelejä, 20 ja joukkue on tällä hetkellä sarjataulukossa seitsemäntenä. Runkosarjassa on tavoitteena pelata 60 ottelua.

Jääkiekon SM-liigassa on tehty 21 uutta ottelusiirtoa koronatilanteen takia. Oulun Kärpillä siirrot koskevat neljää ottelua Helsingin IFK:ta, Rauman Lukkoa ja Tampereen Tapparaa vastaan. HIFK- ja kaksi Tappara-peliä siirtyvät maalis-huhtikuulle ja Lukko kohdataan Raksilassa tulevana torstaina.

Jääkiekon miesten SM-liigassa on tehty jo lähes 200 ottelumuutosta koronatilanteen takia.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi