1. yle.fi
  2. Uutiset

Länsi-Pohjan koronatilanne pahenee – viikonloppuna yhdeksän uutta koronatartuntaa

Alueen altistumisista useita on tapahtunut Ruotsin puolella Haaparannalla.

koronavirus
Rajavartiolaitos suorittaa rajatarkastuksia Torniossa
Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri suosittelee välttämään sellaista rajan yli tapahtuvaa kanssakäymistä, joka ei ole välttämätöntä.Juuso Stoor / Yle

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todettiin viikonloppuna yhdeksän uutta koronavirustartuntaa. Kaikkiaan viime viikolla tuli tietoon 25 uutta tautitapausta. Testejä otettiin 698 kappaletta.

Länsi-Pohjan tartuntojen tarkempi analyysi on vielä kesken. Se kuitenkin tiedetään, että Haaparannalla on tapahtunut useita altistumisia.

Epidemiatilanne alueella on heikkenemässä ja pandemia on edelleen kiihtymisvaiheessa. Kahden viikon ilmaantuvuusluku on noussut ja on nyt 70,2 sataatuhatta asukasta kohti.

Haaparannalla selvästi hankalampaa kuin Torniossa

Länsi-Pohjassa korona jyllää erityisesti Torniossa. Naapurikaupungissa Haaparannalla tilanne on kuitenkin vielä pahempi.

Haaparannan kahden viikon ilmaantuvuusluku on 908 / 100 000, kun se Torniossa on 107 / 100 000.

Sairaanhoitopiiri suosittelee vahvasti vähentämään kaikkea ei-välttämätöntä kanssakäymistä rajan ylitse ja huomioimaan pakollisissa kontakteissa tarkasti koronaturvallisuusohjeet.

– Rajayhteisöön kuuluvien tulee kaikissa kontakteissa käyttää kasvomaskia ja huolehtia turvaväleistä. Kasvomaskia suositellaan myös Ruotsin puolella töissä käyville, kirjoittaa tiedotteessa johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila.

Uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta löytyvät tästä artikkelista.

Lue seuraavaksi