1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Keski-Suomi

Koronakriisistä toipuville yrityksille tarjolla yli 13 miljoonan euron tukipotti – rahoitusta esimerkiksi digiosaamisen kehittämiseen

EU:n koronaelvytysrahat tulevat hakuun Keski-Suomen liiton ja Keski-Suomen Ely-keskuksen kautta.

Keski-Suomi
En läderbörs med olika eurosedlar.
Keski-Suomi saa jaettavaksi yli 13 miljoonan euron tukipotin koronakriisin kurittamille yrityksille.

Keski-Suomeen on tulossa hakuun yli 13 miljoonaa euroa EU:n koronaelvytysrahaa. Rahoitus tulee lisäyksenä päättymässä olevaan rakennerahasto-ohjelmaan. Summa vastaa vuoden ylimääräistä rahoitusosuutta.

Rahoituksella on tarkoitus tukea pk-yritysten investointi- ja kehittämishankkeita koronakriisistä toipumisessa. Etusijalla ovat digitalisaation ja kestävän talouden hankkeet.

Rahoitusta myönnetään myös tutkimukseen, digiosaamiseen sekä yritysten ja niiden henkilöstön muutoskyvykkyyden kehittämiseen.

Keski-Suomessa rahoituksen tarkemmasta kohdentamisesta päätetään helmikuussa. Raha tulee hakuun Keski-Suomen liiton ja Keski-Suomen Ely-keskuksen kautta. Hakuaikataulut ja -ehdot täsmentyvät kevättalven aikana.

Kaikkiaan EU:n lisärahoitusta on Suomessa käytettävissä noin 255 miljoonaa euroa. Valtioneuvosto päättää EU-rahojen lopullisesta jaosta maakuntien kesken valtion lisätalousarvion yhteydessä huhtikuussa.

Lue seuraavaksi