1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Valtatie 4

Nelostien parannustyön suunnittelu välillä Pulkkila Haaransilta on käynnistymässä – 70 kilometrin matkalle ohituskaistat ja nopeus 100 km/h

Nykyiset tasoliittymät korvattaisiin eritasoliittymillä.

Valtatie 4
Kemi-Oulu moottoritien tietyömaa Simon kohdalla Maksniemessä
Nelostien perusparannustöitä on tehty Oulun ja Kemin välillä jo vuosien ajan. Nyt remonttia suunnitellaan Oulun eteläpuoliselle tieosuudelle. Arkistokuva.Antti Ullakko / Yle

Nelostien parantamista ryhdytään viemään eteenpäin nyt Oulun eteläpuolella Pulkkilan ja Haaransillan välillä.

Selvittelytyö noin 70 kilometriä pitkästä valtatieosuudesta Siikalatvan, Tyrnävän ja Limingan kuntien alueella on käynnistymässä.

Nelostiestä halutaan tuolla kohdin tehdä keskikaiteellinen jatkuva ohituskaistatie, jonka nopeusrajoitus on pääsääntöisesti 100 km/h.

Nykyiset tasoliittymät korvattaisiin eritasoliittymillä.

Taajamien kohdalla, ahtaimmissa paikoissa tarkastellaan tien siirtämistä kokonaan uuteen kohtaan maastossa.

Liikennejärjestelmävastaava Päivi Hautaniemi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta kertoo, että nyt lähdetään tarkastelemaan erilaisia vaihtoehtoja, joilla tien palvelutaso pystytään tulevaisuudessa turvaamaan.

– Katsotaan missä kohti ohituskaistat voisivat kulkea, miten taajamien liittymätiet valtaiehen järjestetään, esittelee Hautaniemi esiin tulevia kysymyksiä tien parantamisesta.

Selvitysten toimenpideratkaisuja ja -vaihtoehtoja esitellään yleisötilaisuuksissa, jotka järjestetään kevättalvella 2021. Selvitysten on määrä valmistua huhtikuussa 2021.

Esiselvityksen taustalla on Helsingin ja Tornion väliselle tieosuudelle määritellyt pitkän tähtäimen kehitystoimet. Tavoitteena on, että vuoteen 2040 mennessä koko matkalla ajetaan pääsääntöisesti 100 km/h. Tarkoitus on turvata raskaalle liikenteelle ja joukkoliikenteelle tasainen nopeus, mikä tekee ajosta taloudellista ja vähentää päästöjä.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi