1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kannabisviljelmä

Kannabista kasvattaneen serbialaisen rikollisryhmän kahden jäsenen tuomiot muuttuivat hovissa

Kannabista viljeltiin Haapavedellä, Kemiönsaaressa ja Suomussalmella vuosina 2016–2019.

Kannabisviljelmä
Oikeuden nimikointilaattoja pöydällä.
Kuvituskuva.Antti Karhunen / Yle

Serbialaisen rikollisryhmän yhdelle tekijälle on annettu tuomio kannabiksen kasvattamisesta Suomen syrjäseuduilla. Kahdeksaksasta käräjillä tuomion saaneesta kahden tuomiot muuttuivat, toisella tuomio lieveni ja toisella koveni.

Rovaniemen hovioikeus lievensi serbialaisen rikollisryhmän kannabiksen kasvattamista koskevassa jutussa kovimman tuomion käräjillä saaneen rangaistusta. Alle 40-vuotiaan serbialaisen miehen rangaistus lyheni muun muassa siitä syystä, että hän edesauttoi rikoksensa selvittämistä. Käräjillä tuomittu kolmen vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistus lyheni kolmella kuukaudella.

Sen sijaan hovi päätyi nostamaan tuomiota toisen tuomitun osalta. Hovin mukaan aiemmin käräjillä huumetuomiolta välttynyt parikymppinen serbialaismies oli Serbiassa olleen rikollisryhmän johdon luottomies. Mies oli tuomittu käräjillä vähäisemmistä rikoksista sakkoihin. Hovi luki hänen syykseen törkeän huumausainerikoksen ja törkeän väärennyksen ja tuomitsi kahdeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen. Rangaistusta kuitenkin lievennettiin, sillä oikeus katsoi, ettei hänellä ollut täyttä valinnanvapautta kieltäytyä osallistumisesta rikoksiin.

Kannabista viljeltiin Haapavedellä, Kemiönsaaressa ja Suomussalmella. Rikoskokonaisuus ajoittuu vuosille 2016–2020.

Lue seuraavaksi