1. yle.fi
  2. Uutiset

Rakennusliike Purmonen jää historiaan yrityskaupan myötä

Tunnettu joensuulainen rakennusliike Purmonen on myyty. Ylirakennusmestari Erkki Purmonen jää eläkkeelle.

yrityskaupat
Vasemmalta oikealle SRV:n johtaja Juha Toimela, ylirakennusmestari Erkki Purmonen ja  vuorineuvos Ilpo Kokkila.
Kuva on otettu Erkki Purmosen 80-vuotisjuhlassa vuonna 2019.
SRV:n johtaja Juha Toimela, ylirakennusmestari Erkki Purmonen ja molemmissa yhtiöissä toiminut vuorineuvos Ilpo Kokkila. Kuva on otettu Erkki Purmosen 80-vuotisjuhlassa vuonna 2019.Rakennusliike Purmonen Oy

Tunnettu joensuulainen rakennusliike Purmonen lopettaa toimintansa. Yrityksen koko osakekanta on myyty SRV Yhtiöille. Kiinteistökonserni SRV on tähän asti ollut Purmosen enemmistöomistaja ja yhteistyökumppani.

Kaupan myötä toimitusjohtaja, ylirakennusmestari Erkki Purmonen vetäytyy eläkkeelle. Hän kiittelee vuolaasti yhtiökumppaniaan, vuorineuvos Ilpo Kokkilaa noin 40 vuotta kestäneestä yhteistyöstä. Kokkila on sekä SRV:n että Purmosen perustajia.

Rakennusliike Purmosella ei ole enää käynnissä olevia rakennusurakoita. Yhtiö aloitti urakoimalla Joensuun Anttilan liikekeskuksen, viimeinen iso kohde oli 60 huoneiston kerrostalokohde Joensuun Aalto Kauppakadulla.

Erkki Purmonen korostaa rakentamisessa laatua.

– Laatu syntyy siitä, että työmaalle luodaan hyvä henki ja jokaisen rakentajan työpanosta arvostetaan, Purmonen sanoo.

Vuonna 1989 perustettu Rakennusliike Purmonen Oy toimi Itä-Suomessa. Viime vuonna yhtiö teki liikevaihtoa 10 miljoonaa ja tulosta yli 900 000 euroa.

Lue seuraavaksi