1. yle.fi
  2. Uutiset

Autoilijoiden kannattaa nyt kiinnittää huomionsa väliaikaisiin pysäköintikieltoihin, sillä katuja puhdistetaan lumesta Kuopiossa

Keskiviikkona kinoksia ja polanteita poistetaan Niiralan alueella.

pysäköinti
Kadulle on asetettu väliaikainen pysäköintikielto katujen puhdistuksen takia.
Esimerkiksi Snellmaninkadulla on perjantaina voimassa pysäköintikielto.Laura Ruuskanen / Yle

Katujen puhdistaminen lumikinoksista ja polanteista on aloitettu Kuopiossa. Kaduille on asetettu väliaikaisia pysäköintikieltoja, jotta autoja ei jätettäisi parkkiin puhdistustyön eteen.

Katujen puhdistaminen lumesta aloitettiin viime viikolla Männistöstä. Tällä viikolla töitä jatketaan. Keskiviikkona 13.1. vuorossa on Niiralan alue. Torstaina 14.1. katuja puhdistetaan Haapaniemellä ja perjantaina 15.1. keskustassa.

Pysäköintikieltomerkit on asetettava vähintään kahta vuorokautta ennen puhdistusaikaa, mutta Kuopiossa ne pyritään yleensä asettamaan jo aiemmin.

– Tiedotamme puhdistusaikatauluista ensimmäisenä ja nopeimmin Kuopion pysäköinninvalvonnan Facebook-sivulla, asiakas- ja sovellusvastaava Jarno Käki vinkkaa.

Pysäköintikieltoja noudatetaan koko ajan paremmin

Viime vuonna Kuopiossa tehtiin kaikkiaan 560 ajoneuvon siirtoa, joista valtaosa toteutetaan katujen puhdistuksien yhteydessä talvella ja keväällä. Vuositasolla siirtoja on aiemmin ollut noin 600. Siirtomäärä on siis vähenemään päin.

– Pysäköintikieltoja noudatetaan koko ajan paremmin. Siirtoja tehdään nyt vähemmän kuin koskaan aiemmin.

Käki epäilee, että positiivisen kehityksen taustalla on sekä tottumus että ihmisten aktiivinen sosiaalisen median ja verkkouutisten seuraaminen.

– Ihmiset ovat oppineet seuraamaan uutisointia aiheesta ja siirtämään autonsa turvaan, ennen kuin kaupunki sen tekee.

Puhdistusaikoina kadulle ei saa pysäköidä edes liikuntaesteisen pysäköintitunnuksella.

Tiedot siirretyistä autoista tulevat Kuopion kaupungin nettisivuille (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi