1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarokote

Rovaniemen kaupunki aloittaa koronarokotukset – rokotuspiste kaupungintalolle

Ensimmäisenä rokotetaan infektio- ja akuuttipotilaiden hoidosta vastaavat lääkärit ja Pulkamontien terveysaseman hoitohenkilökunta, sekä muut koronatyötä tekevät työntekijät.

koronarokote
Sote-henkilöstölle annettiin koronavirusrokotteita Helsingissä 4. tammikuuta 2021.
Rokotuspiste avataan Rovaniemen kaupungintalolle.Silja Viitala / Yle

Rovaniemen kaupunki aloittaa koronarokotteiden antamisen kuluvan viikon aikana. Rokotukset aloitetaan terveydenhuollon työntekijöistä, kuten muuallakin. Ensimmäisenä rokotetaan infektio- ja akuuttipotilaiden hoidosta vastaavat lääkärit ja Pulkamontien terveysaseman hoitohenkilökunta, sekä muut koronatyötä tekevät työntekijät.

Kaupungin työntekijöiden rokottamisesta vastaa sopimuksen mukaisesti työterveyshuolto Lappica Oy. Rokotuspiste avataan kaupungintalolle todennäköisesti torstaina 14. tammikuuta. Rokotuspisteen toiminnasta ja ajanvarauksesta kaupunki tiedottaa myöhemmin erikseen.

Edellä mainittujen työntekijöiden jälkeen seuraavaksi rokotusvuorossa ovat ikäihmisten palveluasumisen sekä kotihoidon asiakkaat. Muiden kansalaisten rokotuksista ja rokotusajankohdista kerrotaan myöhemmin.

– Vielä rokotusaikoja ei voi varata sähköisesti tai puhelimitse. Rokotamme kaikki kuntalaiset valtakunnallisen ohjeistuksen mukaisesti siinä aikataulussa, kun rokotteita saadaan. Toivomme kaikilta nyt kärsivällisyyttä oman vuoron odottamisen suhteen. Vielä ei siis ole syytä soittaa esimerkiksi terveysasemille rokotusasioissa, vaan me tiedotamme kyllä milloin aikoja voi varata, Rovaniemen kaupungin terveydenhuollon palvelualuepäällikkö Kaisa Kuusela sanoo tiedotteessa.

Ensimmäiset koronarokotteet pistettiin Lapissa viime viikolla. Ensimmäiset rokotteet annettiin Lapin ja Länsi-Pohjan keskussairaalan työntekijöille. Lapin kunnista rokotukset ovat jo aloittaneet Kittilä, Posio, Salla ja Utsjoki.

Lue seuraavaksi