1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lumenveisto

Lumenveiston SM-kilpailuun ilmoittautuminen on alkanut

ILO!LUMI-tapahtuma on määrä järjestää Ilomantsissa helmikuun 19.–21. päivinä.

Hupsis on Veijo Oinosen tekemä karhumainen lumivestos. Kuva: Veijo Oinonen

lmoittautuminen lumenveiston Ilomantsin SM-kilpailuun on käynnissä. Aikaa on tammikuun loppuun saakka.

ILO!LUMI-tapahtuma on määrä järjestää helmikuun 19.–21. päivinä, mutta kaikki on kiinni koronatilanteesta ja Itä-Suomen aluehallintoviraston kokoontumisrajoituspäätöksistä.

ILO!LUMI-tapahtuman kisajohtaja Timo Reko kertoo, että nyt odotetaan viranomaisten päätöksiä, jotka ovat luvassa viimeistään keskiviikkona 20. tammikuuta.

– Mukautamme toimintamme viranomaisten ohjeiden mukaan. Valmiudet yleisötapahtuman järjestämiseen ovat olemassa, ja muutamia ilmoittautuneita SM-kilpailuun on jo tullut, Timo Reko kertoo.

Lumenveiston SM-kilpailussa on kolme sarjaa: toiminnallinen, taiteellinen ja soolosarja. Kussakin sarjassa on oltava vähintään neljä joukkuetta/veistäjää, jotta SM-tittelit voidaan jakaa. Veistopaikkana on Megrin Matkailu.

Varasuunnitelma olemassa

Tällä hetkellä Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä.

Tämä päätös on voimassa 22. tammikuuta saakka.

– Mikäli samat rajoitukset jatkuvat, meillä on varasuunnitelma olemassa. Joka tapauksessa Ilomantsin Mekrijärvellä puhutaan lumesta ja veistetään lunta kyseisenä viikonloppuna. Vaikka pienemmällä porukalla, lyhyemmän aikaa ja osin virtuaalisesti, Timo Reko sanoo.

Perjantaina 19. helmikuuta on esimerkiksi luvassa lunta ja jäätä käsittelevä webinaari, johon voi osallistua myös etänä.

ILO!LUMI on valittu Pohjois-Karjalan maakunnan 300-vuotisjuhlavuoden tapahtumaksi.