1. yle.fi
  2. Uutiset

Niko Ranta-aho vangittiin uusista huumerikoksista – epäilyn mukaan jatkoi rikoksia Katiska-käräjien aikana ja esiintyessään tv-sarjassa

Katiska-jutun oikeuskäsittely päättyi Helsingin käräjäoikeudessa lokakuussa. Oikeus ei ole vielä antanut ratkaisuaan syytteistä.

huumausainerikokset
Niko Ranta-aho saapumassa Helsingin käräjäoikeuteen.
Arkistokuva Niko Ranta-ahosta. Emmi Korhonen / Lehtikuva

Pirkanmaan käräjäoikeus on vanginnut tiistaina Niko Ranta-ahon epäiltynä uusista törkeistä huumausainerikoksista ja törkeästä veropetoksesta.

Käräjäoikeus vangitsi Ranta-ahon poissaolevana todennäköisin syin epäiltynä.

Epäillyt rikokset ovat poliisin mukaan tapahtuneet kesken Ranta-ahon oikeudenkäynnin niin sanotussa Katiska-huumevyyhdissä. Hän on vastannut syytteisiin vapaalta jalalta.

Samaan aikaan hän on esiintynyt myös Nelosen Ruutu-palvelussa esitetyssä truecrime-dokumenttisarjassa.

Tekopaikkana Vantaa ja Helsinki

Ranta-aho vapautui kesällä vankilasta eli hänen epäillään syyllistyneen uusiin rikoksiin tekoaikojen perusteella pian vankilasta vapauduttuaan.

Ranta-ahoa epäillään elokuusta marraskuuhun 2020 Vantaalla tapahtuneesta törkeästä huumausainerikoksesta sekä marraskuussa 2020 Helsingissä tapahtuneesta törkeästä huumausainerikoksesta.

Törkeän veropetoksen epäilty tapahtuma-aika on marraskuusta 2016 toukokuuhun 2020.

Katiska-jutun oikeuskäsittely päättyi Helsingin käräjäoikeudessa lokakuussa. Oikeus ei ole vielä antanut ratkaisuaan syytteistä.

Tutkinnanjohtaja Jari Räty keskusrikospoliisista on vaitonainen tapauksesta. Hän ei kerro, missä poliisi epäilee Ranta-ahon oleskelevan tai epäilläänkö uusista teosta myös muita henkilöitä.

Hän ei kommentoi myöskään epäiltyjen rikosten sisältöä, kuten huumausaineiden määrää tai laatua.

Lue lisää:

Yllätyskäänne Katiska-huumejutussa: Niko Ranta-aho myönsi käytännössä kaikki syytteet

Päivi Happonen: Katiskan pääsyytetyn Niko Ranta-ahon ympärillä pyörii melkoinen ihmissuhdesoppa – Tekikö media rosvosta sankarin?

Syyttäjä kyseenalaistaa Niko Ranta-ahon yllätystunnustuksen Katiska-huumevyyhdissä

Lue seuraavaksi