Hyppää sisältöön

Pikatestit vihdoin käyttöön Rovaniemellä

Rovaniemen kaupunki on viimeinen Lapin sairaanhoitopiirin kunnista, jossa pikatestit on otettu käyttöön.

Pikatestejä on Rovaniemellä Mehiläisen drive in-pisteellä ja Terveystalon testauspisteellä. Kuva: Silja Viitala / Yle

Rovaniemellä Terveystalo ja Mehiläinen ovat ottaneet käyttöön pika-antigeenitestit koronavirustestauksessa. Rovaniemen kaupungin mukaan pikatestin tulos saadaan kuuden tunnin kuluessa näytteen ottamisesta.

Kaupunki muistuttaa, että pikatestiin voi mennä ilman ajanvarausta. Testaus on maksutonta eikä siihen tarvitse lähetettä.

Mehiläisen drive in -testauspiste palvelee osoitteessa Sairaalakatu 1. Terveystalon testauspiste sijaitsee kauppakeskus Revontulessa.

Rovaniemen kaupunki on viimeinen Lapin sairaanhoitopiirin kunnista, jossa pikatestit on otettu käyttöön. Kaupungin hallintoylilääkäri Paula Reponen sanoo, että viivästymisen syitä on kaksi: koronaepidemia ja pikatesteistä sopiminen yksityisten yritysten kanssa.

– Loka-marraskuussa Rovaniemellä oli useita joukkoaltistumisia ja myös tartuntoja oli runsaasti, joten niin kentän kuin esimiestenkin resurssit olivat kiinni epidemian hallinnassa. Samaan aikaan työntekijöitä ja esimiehiä oli poissa työstä muun muassa karanteenissa. Yksityisten toimijoiden kanssa testimuodon muuttuminen on myös vaatinut neuvotteluja ja sopimista, mikä vie oman aikansa, Reponen kertoo.

Testejä tehdään myös Pulkamontiellä

Koronatestejä tehdään myös Pulkamontien terveysasemalla, jonne voi hakeutua sähköisen ajanvarauksen kautta. Pulkamontiellä ei ole käytössä pikatestejä.

Mehiläisen Drive In -testauspiste palvelee asiakkaita kuluvalla viikolla eli viikolla 2 poikkeuksellisin aukioloajoin. Mehiläisessä on varauduttu Tunturirallin kasvattamaan testaustarpeeseen. Samalla myös muita asiakkaita voidaan palvella poikkeuksellisesti laajennetuin aukioloajoin tiistaista torstaihin klo 7.30-21.

.
.