1. yle.fi
  2. Uutiset

Itä-Suomen yliopistolla on käynnissä hanke, jolla pyritään lisäämään tietoa ikäihmisille suunnatusta sosiaalityöstä

Ikääntyneille suunnattu sosiaalityö on vasta kehittymässä Suomessa.

sosiaalityö
Hoitaja pitää vanhusta kädestä.
Hanke pyrkii lisäämään tietoa gerontologisesta sosiaalityöstä, jotta tuen pariin ohjautuminen ei olisi niin sattumanvaraista. Kuvituskuva.Eleni Paspatis / Yle

Itä-Suomen yliopisto on mukana ikäihmisten sosiaalityöhön ja ikääntyvien erityisen tuen tarpeisiin keskittyvässä hankkeessa, joka on saanut sosiaali- ja terveysministeriön valtionrahoitusta. Rahoitus on vajaat 590 000 euroa.

Kaksivuotisessa hankkeessa selvitetään, miten ikäihmisten tuen tarpeita tunnistetaan osana ikääntyville suunnattuja palveluita ja miten vanhoja ihmisiä ohjataan gerontologisen sosiaalityön palveluihin.

Ikääntyneille suunnattu sosiaalityö on vasta kehittymässä Suomessa ja usein erityisen tuen tarve havaitaan turhan myöhään.

Hanke pyrkii lisäämään tietoa gerontologisesta sosiaalityöstä, jotta tuen pariin ohjautuminen ei olisi niin sattumanvaraista.

Mukana ovat myös Helsingin ja Lapin yliopistot.

Ensimmäistä kertaa jaettavana ollutta valtionrahoitusta myönnettiin yhteensä 4 miljoonaa euroa tutkimushankkeille, jotka vahvistavat sosiaalihuollon ja sosiaalityön tutkimusperusteisuutta ja sosiaalihuollon käytäntöjen vaikuttavuutta.

Lue seuraavaksi