1. yle.fi
  2. Uutiset

Essotessa ilahduttiin Savonlinnan kaupungin päätöksestä osallistua sote-maakunnan valmisteluun

Savonlinnan kaupunki on asettanut neuvotteluille useita tavoitteita kaupunkinsa sairaalan aseman turvaamiseksi.

Savonlinna
Mikkelin keskussairaala.
Juho Liukkonen / Yle

Savonlinnan kaupungin päätös lähteä mukaan Etelä-Savon sote-maakunnan valmisteluihin saa kiitosta kuntayhtymä Essotessa keskuudessa.

Savonlinnan kaupunginvaltuusto päätti asiasta eilisessä kokouksessaan. Kaupungin esitys asetti neuvotteluihin edunvalvontatavoitteita, joilla pyritään turvaamaan kaupungin keskussairaalan asema.

Essoten puolella Savonlinnan edunvalvontatavoitteita pidetään yhteen sovitettavissa olevina asioina Essoten omien intressien kanssa.

– Asia vaatii koko Etelä-Savon hyvinvointialueelta jaa nykyisen maakunnan alueelta vahvaa vaikuttamistoimintaa sekä edunvalvontaa tässä kysymyksessä, Essoten kuntayhtymän johtaja Risto Kortelainen muistuttaa.

– Nämä on yhteenkuuluvia asioita. On tärkeää, että Mikkelin keskussairaala on vahva keskussairaala ja pystyy rekrytoimaan osaavaa henkilöstöä, lääkäreitä sekä hoitajia. Samalla pystytään turvaamaan Savonlinnan päivystävä sairaala. Sillä tavalla nämä vaikuttamistavoitteet yhtenevät. ** **

Essoten valtuuston puheenjohtaja, kokoomuspuolueen Eero Aho puolestaan muistuttaa, että yhteistöllä saataisiin valtiovallalle riittävän painokkaasti esille alueen erityispiirteet sekä haasteet.

– On Etelä-Savon etu, että Savonlinnassa päivystävä sairaala säilyy. Pidän tätä itsestäänselvyytenä, koska Savonlinnassa on sellainen väestökeskittymä, joka tarvitsee sairaanhoitoa ja palveluita. Sellaisiakin uhkakuvia on annettu, että Savonlinnassa sairaala lakkaa. En usko, että sellaista on kukaan kaavaillut tai että sellaista on edes näköpiirissä.

Ahon toiveena on myös, että alueen sairaanhoitopiiri päättäisi lähteä mukaan hyvinvointialueen valmisteluun.

– Toivon, että kuntayhtymä Sosteri ottaa onkeensa Savonlinnan kaupungin päätöksestä. Tähän valmisteluun on työryhmä, johon Sosterin työntekijät eivät ole vielä lähteneet. Kun Savonlinnan kaupungin edustaja on tietääkseni kokoontumassa jo seuraavaan työryhmän palaveriin, niin toivottavasti Sosteri nimeäisi edustajansa ja tulisi täysimääräisesti sekä täydellä tohinnalla sote-aluetta koskeviin neuvotteluihin.

– Uskoisin, että yhteinen Etelä-Savo on sote-sektorilla etenkin vahvempi yhdessä kuin erillään.

Lue myös:

Savonlinna vastasi väännön jälkeen "kyllä" Etelä-Savon sote-kutsuun – Omasta sairaalasta pidetään kynsin hampain kiinni

Lue seuraavaksi