1. yle.fi
  2. Uutiset

Japanilainen Sumitomo SHI FW osakkaaksi vaasalaiseen jätteenpolttoyritykseen

Japanilainen Sumitomo SHI FW on ostanut vähemmistöosuuden vaasalaisesta Woima Corporationista. Yhtiön suunnittelu ja myyntityö jää Vaasaan.

Fuusiot ja yrityskaupat
Woima Korporationin sekä uuden osakkaan Sumitomo SHI FW johtoa poseeraa.
Yrityskaupan molemmat osapuolet odottavat toiminnan kehittyvän yhteistyön johdosta. Kuvassa vasemmalta: Henri Kinnunen ja Matti Manner, WOIMA Corporation sekä Tomas Harju-Jeanty ja Jaakko Riiali, Sumitomo SHI FW

Koottavan jätteenpolttolaitoksen suunnittelut vaasalaisyritys Woima Corporation on saanut uuden osakkaan. Uusi osakas on japanilainen teknologiayritys Sumitomo SHI FW.

Kaupan tarkoitus on vahvistaa myyntiä lisäämällä Woima Corporationin voimalaitosratkaisut uuden osakkaan Sumitomon portfolioon.

Lue myös: Tässäkö ratkaisu saarivaltioiden muoviongelmaan? Vaasalaisyritys kehittää konteista koottavia jätteenpolttolaitoksia

Uusi kumppani on Woiman vähemmistöosakas. Osakkuuden suuruutta tai kauppasummaa ei haluta paljastaa, mutta Sumitomo SHI FW:n toimitusjohtaja Tomas Harju-Jeantyn mukaan heidän osakkuus on merkittävä.

– Rahallisesti se tarkoittaa Woimalle sitä, että he voidat kaupan myötä kehittää ja kaupallistaa innovaationsa, Harju-Jeanty summaa.

Useampia yhteistyökumppaneita tarjolla

Woima Corporationin toimitusjohtaja Henri Kinnunen kertoo, että yritys ryhtyi puolitoista vuotta sitten harkitsemaan uuden osakkaan hankintaa.

– Ajateltiin että tarvittaisiin leveämpiä hartioita ympärille. Haluttiin kumppani, joka laajalla skaalalla voisi toteuttaa meidän missiota, Kinnunen kertoo.

Loppujen lopuksi kiinnostuneita osakkaaksi lähtijöitä oli useampia, mutta kumppaniksi valikoitui Sumitomo.

– Meille oli tärkeä kriteeri saada kumppani, jolla on samanlaiset arvot kuin meillä. Sellainen, joka haluaa nähdä tuloksia eikä ole heti myymässä eteenpäin.

Uudella omistajalla halu kasvattaa omaa liiketoimintaa

Sumitomo kiinnostui oman innovaatio-ohjelmansa myötä Woima Corporationista.

Toimitusjohtaja Tomas Harju-Jeantyn mukaan kiinnostusta herätti jätteenpolttolaitoksen skaalatuvuus ja nopea rakentaminen.

– Woima Corporation tarjoaa ratkaisun kasvavan maailmanlaajuisen jäteongelman helpottamiseksi. Käytännössä se tarkoittaa että yhteistyön myötä meillä on nyt pääsy meille uusille markkinoille, Tomas Harju-Jeanty toteaa.

Woima Corporation jää Vaasaan

Woima Corporationin suunnittelu- ja myyntityö jää Vaasaan.

Toimitusjohtaja Henri Kinnusen mukaan tarkoitus on lähitulevaisuudessa palkata lisää väkeä Vaasan toimistoon.

– Tämän kaupan myötä nousemme niin sanotusti “isojen poikien liigaan”, Kinnunen summaa.

Lue seuraavaksi