Enonkoski sanoo toistaiseksi "ei" Etelä-Savon sote-maakunnan valmistelulle

Enonkoski haluaa edetä valtakunnallisen sote-lainsäädännön valmistelun tahdissa.

Kuva: Yle

Enonkoski ei toistaiseksi osallistu Etelä-Savon sote-maakunnan valmisteluihin. Asiasta päätti kunnanhallitus eilisessä kokouksessaan kunnanvaltuuston aiemman tekemän päätöksen mukaisesti.

Sen sijaan Enonkoskella edetään valtakunnallisen sote-lainsäädännön valmistelun tahdissa. Kunnanjohtajan esityksessä kunnanhallitukselle todetaan, että virallinen sote-maakuntien valmistelu alkaa vasta sote-lakien hyväksynnän jälkeen.

– Kysymys ei ole siitä, että haluaisimme jotenkin osoittaa mieltä. Tässä vaiheessa luottamusmiehillä ja virkamiehillä vain on
muutakin tekemistä kuin tehdä tyhjää työtä taas yhteen kertaan, sanoo kunnanhallituksen puheenjohtajan Lauri Niiranen (kesk.) ja viittaa edelliseen, karille menneeseen maakuntavalmisteluun.

Kunnan tahto lähteä mahdolliseen yhteiseen Etelä-Savon sote-maakuntaan tulee esityksen mukaan noudattaman Itä-Savon sairaanhoitopiirin Sosterin päätöksentekoa, sikäli kuin päätökset eivät ole täysin ristiriidassa Enonkosken näkemysten kanssa.

Esityksessä todetaan myös painokkaasti, että Enonkosken tahto on säilyttää päivystävä sairaala Savonlinnassa.

Savonlinna päätti omalta osaltaan maanantaina, että se lähtee mukaan lähitulevaisuudessa alkavaan Etelä-Savon sote-maakunnan valmistelutyöhön ja sitä koskeviin neuvotteluihin.