1. yle.fi
  2. Uutiset

Sähköt on saatu palautettua eilisten puuskatuulten jäljiltä kaikille Savon Voiman asiakkaille – lumenpuhdistustyöt jatkuvat

Enimmillään sähköttä oli noin 1 600 asiakasta.

sähkökatkot
Lunta sähkölinjan päällä.
Kova puuskatuuli katkoi tiistaina sähköjä ympäri Savon Voiman jakelualuetta. Kuvituskuva.Esa Huuhko / Yle

Kova tuuli ja lumisade aiheuttivat eilen sähkökatkoja ympäri Pohjois-Savoa. Savon Voima oli varautunut sähkökatkoihin etukäteen muun muassa kartoittamalla puiden lumikuorman tilannetta helikopterilennoin.

Keskiviikkoaamuun mennessä sähköt on saatu palautettua kaikille asiakkaille.

Enimmillään sähköttä oli noin 1 600 Savon Voiman asiakasta tiistaiaamupäivän aikana. Sähkökatkokset jatkuivat iltaan saakka, kun vielä kello 21–22 aikaan tiistaina noin 700 asiakasta oli ilman sähköä.

Sähkökatkot vaivasivat varsinkin Pohjois-Savon eteläosissa, kuten alkuillasta Varkaudessa ja Joroisissa.

Lumia puhdistellaan linjoilta keskiviikkonakin

Tiistaiset tuulet eivät kuitenkaan jaksaneet puhdistaa puihin ja linjoille kertynyttä lumikuormaa tarpeeksi, joten Savon Voima jatkaa sähkölinjojen helikopteritarkastuksia ja lumen puhdistamista linjoilta.

Tänään otetaan käyttöön myös niin sanottu paalukopteri, jossa helikopterista riippuvan paalun avulla karistellaan lumia johtimista ja puiden latvoista. Se operoi keskiviikkona Varkauden ja Kangaslammin alueilla.

Muissa lentotarkastuksissa löydetyt ongelmapaikat käydään puhdistamassa maasta käsin ja työturvallisuuden takia sähköt joudutaan usein katkaisemaan puhdistettavalta osuudelta. Siksi lyhyitä, alueellisia sähkökatkoja voi esiintyä jatkossakin.

Päivitetty 13.1. klo 10.03: Lisätty tietoa linjojen lumenpuhdistustöistä.

Lue seuraavaksi