Hyppää sisältöön

Polttoainevuoto hälytti pelastuslaitoksen kylmäasemalle Rovaniemellä

Lapin pelastuslaitoksen yksikkö joutui kiiruhtamaan suoraan kylmäasemalta Saarenkylän suuntaan, jossa oli sattunut kahden auton risteyskolari Vaaratien ja Norvatien risteyksessä.

Rovaniemen Kairatiellä sijaitsevalla Teboil-kylmäasemalla ilmoitettiin tiistai-iltana olevan polttoainevuoto. Kuva: Lotta Sundström / Yle

Lapin pelastuslaitos sai hälytyksen mahdollisesta öljyvahingosta tiistai-illalla seitsemän aikaan. Rovaniemen Kairatiellä sijaitsevalla Teboil-kylmäasemalla ilmoitettiin olevan polttoainevuoto. Lapin pelastuslaitokselta kerrotaan, että tapauksessa oli kyse vaurioituneesta tankkausletkun osasta, joka vuosi polttoaineitta.

Hälytys annettiin kylmäasemalta ja paikan päälle ehti nopeasti kylmäaseman oma huoltomies, joka hoitikin vuodon itse. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle, oli ongelma jo hoidettu eikä Rovaniemen pelastuslaitosyksikkö ollut kohteessa kymmentä minuuttia kauempaa.

Ilta oli pelastuslaitokselle kiireinen, sillä samainen yksikkö joutuikin kiiruhtamaan suoraan kylmäasemalta Saarenkylän suuntaan, jossa oli sattunut kahden auton risteyskolari Vaaratien ja Norvatien risteyksessä. Kaikeksi onneksi onnettomuudessa ei ollut sattunut henkilövahinkoja ja kyse oli vain peltikolarista, eikä kohteessa tarvittu ensihoitoa.