1. yle.fi
  2. Uutiset

Koululaisia kuljettanut linja-auto ojaan Nurmijärvellä – Ajokeli on heikko koko Uudellamaalla, ja aamuliikenteessä sattui lukuisia lonnettomuuksia

Lumisateet ovat sankkoja varsinkin aamulla, kertoo Ilmatieteen laitos.

liikenneonnettomuudet
Läheltä
Tieliikennekeskus kehottaa tänäänkin jäämään mahdollisuuksien mukaan etätyöhön ja kotiin.Yle

Tiistaina kymmenien senttien kinokset tuonut lumipyry jatkuu keskiviikkona Uudellamaalla. Ajokeli on heikko.

Sateet ovat sankkoja varsinkin aamulla, kertoo Ilmatieteen laitos.

Tieliikennekeskus kehottaa tänäänkin jäämään mahdollisuuksien mukaan etätyöhön ja kotiin. Liikenteen lähtijöiden pitäisi olla erittäin varovaisia ja varata tavallista enemmän aikaa matkaan.

Aamun aikana on sattunut jo liikenneonnettomuuksia.

Koululaisia kuljettanut linja-auto on suistunut tieltä ojaan Nurmijärvellä. Koulunkulmantiellä ennen puoli yhdeksää aamulla sattunut onnettomuus tapahtui pelastuslaitoksen mukaan pienellä nopeudella eikä henkilövahinkoja sattunut.

Sipoossa Tiellä 11697 Sipoon kirkon ja Klockarsin välillä liikenne on jonoutunut onnettomuuden vuoksi. Brobölentiellä on useita ajoneuvoja jumissa.

Tiellä 4 eli Lahdenväylällä Keravan liittymän ja Järvenpään eteläisen liittymän välillä on myös sattunut onnettomuuus vähän ennen puoli yhdeksää.

Hämeenlinnanväylällä Nurmijärvellä Nummenniityn levähdysalueen ja Tuusulantien liittymän välillä on sattunut onnettomuus vähän ennen kahdeksaa.

Niin ikään Hämeenlinnanväylällä puoli kahdeksan aikaan Hyvinkään eteläisen liittymän kohdalla sattui onnettomuus, joka haittaa liikennettä Hämeenlinnan suuntaan.

Vantaan Ohratiellä sattui vähän ennen puoli kahdeksaa ulosajo, jossa on mukana linja-auto. Tarkempi onnettomuuspaikka on Hanatien ja Vainiotien välillä. Tie on toistaiseksi suljettu liikenteeltä.

Kehä I:llä Helsingissä Hämeenlinnanväylän liittymän ja Kannelmäen liittymän välillä sattui onnettomuus jo puoli seitsemältä aamulla.

Helsingin poliisi muistutti Twitterissä pitämään vaikeassa säässä vähintään neljän sekunnin turvavälin edellä ajaviin. 80 kilometrin tuntivauhdilla se tarkoittaa 80 metrin väliä.

Myös jalankulkijoita varoitetaan liukkaista teistä.

Lumentulon takia tänään lähiliikenteen A- ja K-junat kulkevat harvennetulla vuorovälillä eli 20 minuutin välein.

Myös muutoin joukkoliikenteessä kannattaa varautua muutoksiin, kertoo HSL.

Matkoihin kannattaa varata tavallista enemmän aikaa. Liikkeelle kannattaa lähteä ajoissa, jos mahdollista joukkoliikenteessä esimerkiksi vuoroa tai paria aiemmalla välineellä kuin tavallisesti.

Twitterissä kannattaa seurata HSL:n poikkeusinfoa (siirryt toiseen palveluun), josta peruutukset näkyvät. Ainakin Sipoon vuoroja on peruttu tänä aamuna runsaasti.

Lue seuraavaksi