1. yle.fi
  2. Uutiset

Petostehtailija tuomittiin vankeuteen: Huijasi autoliikkeestä kaksi autoa

Mies petkutti myös pakettiauton omistajaa ja hotellia.

petos
Kemin oikeustalon pääovi
Tuomioksi tuli kolme kuukautta vankeutta.Juuso Stoor / Yle

Autokaupoissa huijannut mies on tuomittu vankeuteen Lapin käräjäoikeudessa. Mies oli luvannut ostaa käteiskaupalla kaksi autoa autoliikkeestä, mutta autot saatuaan hän ei maksanutkaan niistä sovittuja kauppasummia.

Tämä tapahtui Keminmaassa helmikuussa 2018. Mies palautti toisen autoista pari päivää myöhemmin autoliikkeen pihaan, mutta käytti toista autoa maaliskuuhun 2018 asti, kunnes jäi kiinni.

Mies oli myös luvannut korjata toisen miehen pakettiauton, mutta jätti korjaukset tekemättä eikä palauttanut autoa oikealle omistajalle. Tämä tapahtui Kemissä vuoden 2016 lopulla.

Lisäksi mies oli maksanut hotellissa yöpymisen tekaistulla kuitilla Kemissä helmi-maaliskuussa 2018.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä petoksesta, kahdesta petoksesta ja kavalluksesta. Oikeuden mukaan lähtökohtaisesti oikeudenmukainen rangaistus näistä teoista olisi kahdeksan kuukautta vankeutta.

Käräjäoikeus kuitenkin lyhensi rangaistusta kolmeen kuukauteen vankeutta. Syynä oli se, että miehen rikokset olisi voitu käsitellä jo aiemmassa Helsingin käräjäoikeuden oikeudenkäynnissä, josta hän sai kymmenen kuukautta vankeutta.

Miehellä on tilillään useita aiempia rikostuomioita eri puolilta maata.

Lue seuraavaksi