1. yle.fi
  2. Uutiset

Koronasuositukset jatkuvat Vaasan sairaanhoitopiirin alueella – Pohjanmaan nyrkki suosittaa vanhojen tanssien siirtämistä

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä suosittaa, ettei vanhojen tansseja järjestetä helmikussa. Penkkarit voitaisiin järjestää, jos suosituksia ja rajoituksia noudatetaan.

Vanhojen tanssit
Vanhojen tanssit
Pohjanmaalla suositellaan, ettei vanhojen tansseja järjestettäisi helmikuussa.Jarkko Riikonen / Yle

Koronasuositukset jatkuvat Vaasan sairaanhoitopiirissä samalla tiukalla tasollla. Rajoitukset ja suositukset vaikuttavat talven juhliin.

Pohjanmaalla tiistaina illalla koolla ollut koronakoordinaatioryhmä suosittaa vanhojen tanssien siirtämistä kevääseen tai alkusyksyyn, penkkarit voidaan ryhmän mukaan järjestää helmikuussa, jos niissä noudatetaan suosituksia.

– Vanhojen tansseja suositellaan siirrettävän, että myös yleisöllä olisi mahdollisuus osallistua lukiolaisten tärkeään päivään. Penkinpainajaisia voi seurata laajalla alueella ulkona, jolloin voimassa olevien rajoitusten ja suositusten noudattaminen onnistuu, sanoo Vaasan kaupungin johtava ylilääkäri Heikki Kaukoranta.

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella suositellaan edelleen, ettei yli kymmenen henkilön yksityistilaisuuksia järjestettäisi. Suositusta jatketaan 14. helmikuuta asti. Etätyötä ja kasvomaskien käyttöä suositellaan jatkettavan maaliskuun loppuun saakka.

Matkustamisen rajoittaminen ehkäisisi viruksen leviämistä

Iso osa Pohjanmaalla alkuvuodesta todetuista koronatartunnoista on peräisin ulkomailta. Tartuntoja on tullut useista eri maista. Matkustuksen seurauksena Pohjanmaalla on todettu myös muuntunutta virustyyppiä.

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä totesi kokouksessaan tiistaina, että tehokkain tapa ehkäistä viruksen leviämistä olisi rajoittaa matkustusta riskimaista. Matkustuksen rajoittaminen edellyttää valtakunnallisia päätöksiä.

– Alueelliset rajoitukset ja suositukset ehkäisevät viruksen leviämistä paikallisesti, mutta epidemiaa ei voida pysäyttää, jos uusia virusta kantavia henkilöitä saapuu muista maista, sanoo Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja Marina Kinnunen.

Pohjanmaan koronatyöryhmällä oli keskiviikkona etäkokous perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun kanssa. Ministeri kokoustaa kaikkien alueiden kanssa säännöllisin väliajoin.

- Kerroin tämänpäivän etäkokouksessa Pohjanmaan matkustushuolista ministerille ja hän ymmärsi huolemme. Ministeri Kiuru sanoi , että Pohjanmaan matkustusasiat ovat esillä tänään myöhemmin muiden samankaltaisten asioiden kanssa, kertoi Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja Marina Kinnunen etäkokouksesta ministerin kanssa.

Lue täältä lisää Ylen korona-aiheisia uutisia Pohjanmaalta.

Lue seuraavaksi