1. yle.fi
  2. Uutiset

Ex-perussuomalaisten uuden puolueen verkkotunnus on jo varattu – osoitteen rekisteröi lapuanliike-paidassa poseerannut seinäjokelaispoliitikko

Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Piia Kattelus-Kilpeläinen on saanut viime aikoina selitellä suhdettaan äärioikeistolaisen lapuanliikkeen tunnusväreihin.

puolueet
Lähikuva sormista näppäimistöllä.
Piia Kattelus-Kilpeläinen ei kerro, miksi sinimusta-verkkotunnus on varattu hänen lehtensä käyttöön.Karoliina Simoinen / Yle

Joukko aikaisemmin perussuomalaisissa vaikuttaneita poliitikkoja on perustamassa uutta puoluetta, sinimustaa liikettä. Puoluehankkeesta on uutisoitu tänään.

Tänään aamulla on myös virallisesti rekisteröity (siirryt toiseen palveluun) sinimusta-verkkotunnus. Verkkotunnuksen on varannut Seinäjokinen-lehti, jonka omistaa perussuomalaisten seinäjokelainen kaupunginvaltuutettu Piia Kattelus-Kilpeläinen yhdessä puolisonsa kanssa.

Myös sinimustat-verkkotunnus on rekisteröity keskiviikkona, mutta verkkotunnuksen omistajaa ei ole ilmoitettu Traficomin verkkosivuilla.

Kattelus-Kilpeläinen sanoo, että verkkotunnuksen varaaminen ja mahdollisen uuden puolueen perustaminen eivät liity mitenkään toisiinsa.

– Kysymys on ihmeellisestä yhteensattumasta, hän toteaa.

Seinäjokelaispoliitikko toteaa, että hän ei ole mukana puuhaamassa uutta puoluetta ja lisää, että hän ei ole edes tiennyt koko puoluehankkeesta.

Sitä, miksi sinimusta-verkkotunnus on varattu Seinäjokinen-lehden käyttöön, Kattelus-Kilpeläinen ei kommentoi.

– Totean vain, että yritykset varaavat verkkotunnuksia monista syistä ja monilla yrityksillä on verkkotunnuksia hallussaa lukematon määrä ihan vaan vaikka varmuuden vuoksi.

Taustalla kohu kuvasta

Kattelus-Kilpeläinen on joutunut viime aikoina selittelemään suhdettaan lapuanliikkeen ja IKL:n tunnusväreihin.

Hän aikaansai somekohun vuodenvaihteen tietämissä, kun hän julkaisi Twitterissä kuvan, jossa hän esiintyi kirves kädessä sinimusta lapuanliikkeen paita yllään.

Asia on herättänyt kummastelua senkin takia, että Katelus-Kilpeläinen on ammatiltaan poliisi, joskin virkavapaalla. Pohjanmaan poliisilaitoksella selvitellään nyt, onko Kattelus-Kilpeläinen rikkonut sosiaalisessa mediassa poliiseja velvoittavia käyttäytymissääntöjä.

Lue myös:

Poliisi-kaupunginvaltuutetun somekuva päätyi virkavallan syyniin Seinäjoella – nyt selvitetään, oliko poliisille sopivaa käyttää lapuanliikkeen paitaa

Uutissuomalainen: Entiset perussuomalaiset haluavat perustaa uuden puolueen – Sinimusta liike julkaistaan alkuvuoden aikana

Lue seuraavaksi