Hyppää sisältöön

Jussi Halla-aho Sinimusta liike -puoluehankkeesta: "En usko olevan kovin suurta merkitystä perussuomalaisten kannalta"

Perussuomalaisten puheenjohtaja toteaa, että uuden Sinimusta liike -puoluehankkeen vaikutukset perussuomalaisiin nähdään vaaleissa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho toteaa, että puolueen liepeiltä nousseita hankkeita on esiintynyt aiempienkin vaalien yhteydessä. Kuva: Matti Myller / Yle

Joukko entisiä Perussuomalaiset -puolueeseen liittyviä henkilöitä on tänään vahvistanut Ylelle tavoittelevansa uuden puolueen perustamista.

Uuden Sinimusta liike -nimellä kulkevan puoluehankkeen taustalla on muun muassa perussuomalaisten entisessä nuorisojärjestössä aiemmin toimineita sekä puolueesta erotettuja poliitikkoja.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Halla-ahon mielestä esille nousseen uuden poliittisen liikkeen takana on oletettavasti erotettujen halu jatkaa yhteiskunnallista vaikuttamista.

– On kai yleisesti hyvä, että erilaiset mielipiteet kanavoituvat edustukselliseen demokratiaan, Halla-aho sanoo.

Sinimustan liikkeen merkitystä puolueelleen Halla-aho ei lähde ennustamaan, mutta muistuttaa kuitenkin, että ns. perussuomalaisten liepeiltä nousseita vastaavia hankkeita on esiintynyt aiempienkin vaalien yhteydessä.

Liikkeen mahdolliset vaikutukset nähdään vasta vaaleissa.

– En usko tällä olevan kovin suurta merkitystä perussuomalaisten kannalta. Me keskitymme omaan toimintaamme.

"Puolueen linja ei puhuttele henkilöä vai henkilön linja puoluetta"

Sinimusta liike -puoluehanke rekisteröityi yhdistykseksi joulukuun lopussa. Se määrittelee itsensä kansallismieliseksi yhdistykseksi, joka aikoo kerätä puolueen perustamiseksi tarvittavan määrän kannattajakortteja.

Miksi perussuomalaisten linja ei sitten puhuttele näitä henkilöitä?

– Onko niin, että puolueen linja ei puhuttele henkilöä vai henkilön linja puoluetta, vastaa Halla-aho.

Eikö perussuomalaiset ole enää tarpeeksi suomalainen puolue, Jussi Halla-aho?

– Kyllä se minulle on ja aika monelle muullekin suomalaiselle. Mutta, tätä kysymystä ei kannata esittää minulle, sillä en ole lähtemässä perussuomalaisista enkä perustamassa mitään muuta liikettä.

Puoluehankkeen puheenjohtajana toimii Tuukka Kuru, varapuheenjohtajana Olavi Saarelainen ja sihteerinä Terhi Kiemunki.

Lue lisää: