1. yle.fi
  2. Uutiset

Vanhojen tanssit siirtyvät kevääseen, samoin voi käydä penkkarienkin

Lukiolaisten perinteiset penkkariajelut ovat osin vielä auki. Ainakin Forssassa siirtopäätös on jo tehty.

penkkarit
Vanhojen tanssit liikuntasalissa
Hämeenlinnan lyseon lukiossa tanssittiin perinteisin menoin, arkistokuva vuodelta 2016.Hannu Harhama / Yle

Lukion vanhojen tansseja siirretään helmikuulta myöhemmälle kevääseen. Koronarajoitusten takia esimerkiksi Hämeenlinnan lukioissa tanssit on siirretty toukokuun 12. päivään. Jos koronarajoitukset estävät yleisön läsnäoloa, tansseja ei enää siirretä, vaan tanssitaan tyhjille katsomoille ja videoidaan.

Riihimäellä tanssit on siirretty perjantaille 21. toukokuuta. Janakkalan lukion tanssipäivä on jo 29.4. ja vanhojen päivä 30.4.

Forssan Yhteislyseon vanhojen tanssit puolestaan tanssitaan 14. toukokuuta. Forssassa tanssii lähes 90 tanssijaa, päivällä kahdesti ja illalla kahdesti.

Penkkarien kohtalo osin auki

Forssassa on jo eilen päätetty siirtää perinteiset penkkarit pidettäväksi 12. huhtikuuta.

Hämeenlinnan ja Hattulan lukioiden osalta asia ratkeaa rehtorien kokouksessa ensi tiistaina. Kaurialan lukion rehtori Tuomo Iltanen kertoo Ylelle, että tilanne on aika ikävä.

– Vaihtoehdot on joko perua kokonaan tai siirtää. Kun nyt kerromme näin, niin tilanteethan voivat muuttua vaikka jo ensi viikolla, mutta näillä tiedoilla mennään nyt tässä vaiheessa.

Riihimäellä odotetaan ensin, mitä maakunnan pandemiaryhmä linjaa rajoituksista. Rehtori Kari Jukarainen sanoo, että osa abeista on sitä mieltä, että penkkarit voisi siirtää, osa taas toivoo pienimuotoisempia penkkareita.

– Mahdollisimman pianhan nämä asiat pitää päättää. Rekka-ajeluita ei nyt helmikuussa ainakaan luultavasti ole, kuten ei myöskään perinteistä abi-gaalaa, johon koko koulu osallistuu.

Lue seuraavaksi